Hvad er farerne ved at spytte?

Hvad er farerne ved at spytte?

Spytte er ikke en vane værd at komme ind for af grunde, der går ud over det åbenlyse. På trods af den sociale indignation af dem der spytter, er der også personlige sundhedsfarer, der skal bringes til din opmærksomhed. Sår, kræft og spredning af sygdom er vigtige overvejelser, når man taler om farerne ved spyt. Psykiske problemer, som f.eks. Selvbilledeproblemer, kan også blive en medvirkende faktor i udviklingen af ​​en spytteforløb.

Spredning af sygdom

Spyt er vært for en række sygdomme og infektioner. Spit indeholder dit DNA, således at autoimmune sygdomme og bakterier er stærkt smitsom i spyt, da spytte tjener som en transitskib fra en vært til den næste. Spyt, der bærer sådanne infektioner, skal trænge ind i kroppen på en eller anden måde og nå blodbanen, f.eks. Via åbent øm, mund eller endda øje for at blive dødelig. Virus såsom meningitis kan også nemt overføres gennem spyt. Andre bakterier, såsom forkølelse og influenza, er signifikant forekommende sygdomme spredt af spyt.

Social indignation

At risikere at acceptere i sociale situationer eller reducere dit offentlige billede er en betydelig fare forårsaget af spyt. De fleste offentlige indstillinger tolererer spytte i nogen grad. Stigmaet er imidlertid lagt på dem, der spytter konstant. Fælles høflighed anbefales, når du overvejer at spytte, men hvis du spytter bare fordi du kan og gør det hele tiden, pas på: Folk bemærker og har tendens til at overtræde.

Tygge Tobak og Spytte

Mennesker, der bruger tyggebak og spyt, udgør også særlige farer for sig selv og slanger omkring dem. Ifølge Stop the Spit-webstedet, "70 procent af de mennesker, der bruger tygge og spytter tobak, får mavesår, krakning og blødende læber og tandkød, tilbagegående tandkød (som i sidste ende kan få tænderne til at falde ud), øget hjertefrekvens, højt blodtryk, og uregelmæssige hjerteslag - alle medfører større risiko for hjerteanfald og hjerneskade (fra et slagtilfælde). " Tuggtobak og spyt i munden kan forårsage oral kræft på læber, tunge, tag eller gulv i munden, kinderne eller tandkødene. Den spildte spyt kan også sende kræftmidler ind i maven af ​​spiserøret, spiserør og blære.

Ulovlig adfærd

At blive spyttet er en ydmygende oplevelse, og hvis du er den der spytter så sætter du dig selv i fare juridisk. Offentlige tilfælde af spyt i ansigtet af en anden person har ført mange til at stille spørgsmålstegn ved, om bevidst spytning på en anden person skal betragtes som en højere grad af overfald. Fra nu af er de fleste spytte lovovertrædelser kommunale afgifter, der ikke udgør meget mere end ubetalte parkeringsbilletter i sværhedsgrad. Retsafgørelser er dog subjektive, så hvis du spytter på en person, der er ude af foragt, forventer du muligheden for personskadeforfølgning eller kriminel klage.

I usædvanligt ekstreme tilfælde, hvis du er smittet med en livstruende sygdom, og det kan bevises, at du målrettet spytter på nogen for at inficere dem, kan din spyt betragtes som et dødbringende våben. Dette gælder især, hvis en sag nemt kan laves ud fra graden af ​​præmeditation involveret i handlingen.

Del:
Kommentarer