Hvad er farerne ved at spise Spoiled Crab Legs?

Hvad er farerne ved at spise Spoiled Crab Legs?

Krabbeben er en meget spist fisk og skaldyr skål. Ligesom alle letfordærvelige fødevarer er krabbeben udsat for ødelæggelse. Du bør altid undgå at spise forkælet mad. Fødevareforgiftning er et almindeligt resultat af indtagelse af dårlig eller underkogt krabbekød. Der er nogle toksiner, der forurener krabber og skaldyr, der kan forårsage problemer med dit helbred, uanset hvor frisk fisken er.

Staphylococcus

Staphylococcus er en almindelig form for madforgiftning forårsaget af bakterier, der trives i forkælet kød og andre fødevarer, der er gået dårlige. Hvis du spiser forkælet krabber ben, der er vært for denne bakterie, vil du opleve symptomer enten umiddelbart eller inden for et par timer. De sædvanlige symptomer på denne type fødeforgiftning omfatter kvalme, opkastning, diarré, svaghed og mavesmerter. Symptomer går normalt væk inden for et par timer. Medicin er ikke nødvendig i de fleste tilfælde, men vand og væsker kan medvirke til at forhindre dehydrering fra væskerne, der tabes til opkastning og diarré.

Vibrio Parahaemocyticus

Vibrio parahaemocyticus er en bakterie, der findes i krabber og andre skaldyr. Spise rå eller underkogte krabbeben, der har forkælet, sætter dig i fare for infektion fra denne bakterie. Symptomer på denne form for infektion omfatter vandig diarré, magekramper, kvalme, kulderystelser, feber og opkastning. Disse symptomer opstår inden for 24 timer efter indtagelse. Sygdommen varer normalt tre dage, og så falder den tilbage. Mennesker med svækkede immunforsvar kan opleve en alvorlig og langvarig sygdom. Antibiotika er kun ordineret til alvorlige tilfælde af infektion.

Paralytisk Skalldyrforgiftning

Paralytisk skaldyrsforgiftning er forårsaget af biotoksiner produceret af en havplante kaldet dinoflagellat. Skaldyr spiser disse biotoksiner og bliver smittede. Krabber, der spiser andre inficerede skaldyr, smitter derefter. Madlavning inficerede skaldyr eller krabber ødelægger ikke toksinet eller gør det sikkert at spise. Det er umuligt at fortælle uden laboratorietest, hvis skaldyr er smittet. Derfor kan du blive syg med paralytisk skaldyrsforgiftning, selvom dine krabbeben ikke nødvendigvis er forkælet. Symptomer på denne sygdom omfatter kvalme, en følelse af svævende og prikkende fornemmelser i læber, tunge, fingre og tæer. Disse fornemmelser begynder mellem et par minutter og et par timer efter indtagelse. Du kan også miste kontrollen med dine lemmer og har svært ved at trække vejret. Mennesker med alvorlige tilfælde af paralytisk skaldyrsforgiftning bliver lammet i deres bryst og mave. Musklerne, der styrer deres vejrtrækning, lukker ned, og de kvæler i sidste ende inden for 30 minutter.

Andre skaldyrsforgiftninger

Nogle gange er toksiner indtages af skaldyr, der er præyed af krabber. Disse krabber tager toksinerne i deres egne systemer, og deres kød bliver usikre at spise. Symptomer på neurotoksisk skaldyrsforgiftning forekommer inden for tre timer efter at have spist dårlige krabbeben. Symptomer omfatter følelsesløshed, tab af koordination, forstyrret mave og prikken i mund og lemmer. Disse sygdomme er typisk ikke-dødelige og falder inden for tre dage. Amnesisk skaldyrsforgiftning er præget af forstyrret mave, svimmelhed, desorientering, kortvarigt hukommelsestab og anfald. Disse symptomer vises inden for 24 timer efter indtagelse.

Del:
Kommentarer