Hvad er et triglycerid?

Hvad er et triglycerid?

Mens mange mennesker er opmærksomme på farerne forbundet med usunde kolesteroltal, kan nogle af os have udsigt til en anden form for fedt, der lurer i vores blodstrømme: triglycerider. Selvom forhøjede triglyceridniveauer kan være livstruende, gør ændringer i din livsstil, og visse lægemidler kan medvirke til at nedsætte dem.

Definition

Triglycerider er visse fedtstoffer, der findes i dit blod. Ifølge American Heart Association er kalorier, der ikke bruges af kroppen med det samme, omdannet til triglycerider og opbevaret i fedtceller, klar til at blive brugt, hvis kroppen har brug for et boost af energi inden næste måltid. Når kalorieindtag overstiger mængden af ​​forbrændte kalorier, kan overskydende triglycerider ophobes. Mens triglycerider og kolesterol tjener forskellige formål, er begge former for fedt, der rejser i blodbanen og kan føre til helbredsmæssige problemer, hvis de får lov til at opbygge mere end anbefalede niveauer.

Betydning

Det antages, at høje triglyceridniveauer kan resultere i hærdning af arterierne og kunne føre til slagtilfælde eller hjerteanfald. Ifølge en artikel udgivet af Mayo Clinic, er eksperter ikke sikre på, hvordan det sker. En undersøgelse offentliggjort i december 11, 2001, udstedelse af Journal of the American Heart Association viste, at høje triglycerid niveauer øger en persons risiko for at lide et slagtilfælde. Høje triglyceridniveauer kan også være tegn på andre sundhedsmæssige problemer, såsom diabetes.

Identifikation

Der er sandsynligvis ingen symptomer forbundet med indledende forhøjelse af triglyceridniveauer, idet det fremhæves betydningen af ​​periodisk triglyceridprøvning, især blandt dem, der kan have en familiehistorie af høje triglycerider eller kranspest, eller som er overvægtige.

Tolkning af tallene

Triglyceridniveauer kontrolleres gennem blodprøver udført efter hurtig natten over. Prøven udføres typisk i forbindelse med en test for kolesterolniveauer. American Heart Association noterer sig National Cholesterol Education Programmets retningslinjer for triglyceridniveauer viser, at ethvert resultat mindre end 150 mg / dl (milligram per deciliter) falder i det normale interval. Niveauer, der falder i området fra 150 til 199 mg / dl, er et højt grænseoverskridende resultat, 200 til 499 mg / dl er højt, og 500 eller derover anses for at være meget høje.

Forebyggelse og behandling

American Heart Association siger, at livsstilsændringer er de mest effektive trin, du kan tage for at sænke triglyceridniveauet. Det anbefaler at skære kalorier, spise mindre mættede og transfedtstoffer, erstatte umættede fedtstoffer til mættede fedtstoffer, spise mere frugt og grøntsager, reducere alkoholindtag, udøve mere og tabe sig, hvis du er overvægtig. Medicin er også tilgængelig for at hjælpe med at sænke triglyceridniveauerne. Mayo Clinic udtaler, at niacin eller fibrater kan være effektive behandlinger, såvel som nogle statiner, der også kan bruges til at hjælpe med at løse kolesterolproblemer.

Del:
Kommentarer