Hvad er et redundant kolon?

Hvad er et redundant kolon?

En type tyktarm kaldes et redundant eller snoet tyktarm. Et redundant tyktarm er, når yderligere løkker udvikler sig, hvilket skaber en længere end normal kolon.

Den humane kolon

Kolonformer og størrelser kan variere både mellem familier og befolkningen som helhed. Desuden består det menneskelige tyktarm af flere vendinger, der ikke automatisk signalerer et redundant tyktarm.

Ă…rsager

Der er flere måder, hvorpå tyktarm kan blive snoet og forvrænget. Forstoppelse, diætmangel, toksicitet i tyktarmen og tilstedeværelsen af ​​patogene organismer kan alle bidrage til et redundant tyktarm.

Risikofaktorer

Nogle risikofaktorer omfatter alder (typisk voksne over 60 år), forstørret tyktarm og tarmpseudobegrænsninger, en tarmblokering forårsaget af nerve- eller muskelproblemer, der påvirker strømmen af ​​mad, væske og luft gennem tarmene.

Mangel pĂĄ fiber

Manglende fiber i en persons kost kan være en del af årsagen til mange sygdomme og lidelser, ud over et redundant tyktarm. Forbruger en tilstrækkelig mængde fiber i din kost vil hjælpe med at holde din fordøjelsessystem sund.

Indirekte sundhedsmæssige konsekvenser

Brugen af ​​et koloskop er temmelig vanskeligt og i nogle situationer umuligt, hvis der findes et redundant tyktarm. En koloskopi gør det muligt for specialister at undersøge dele af tyktarms- og rektumområdet for mistænkte kolorektale tumorer. Ifølge National Clearinghouse Information Clearinghouse kan det også bruges til at evaluere mange andre problemer: blod i afføringen, mavesmerter og anæmi.

Del:
Kommentarer