Hvad er et normalt TSH niveau?

Hvad er et normalt TSH niveau?

Et TSH-niveau måler mængden af ​​skjoldbruskkirtelstimulerende hormon i blodet. Dette hormon, som er lavet i hypofysen, udløser skjoldbruskkirtlen for at frigive hormoner T4 og T3.

Betydning

Et TSH-niveau er tegnet for at overvåge effektiviteten af ​​thyreoideahormonudskiftningsmedicin og diagnosticere en skjoldbruskkirtelforstyrrelse eller hypofysedysfunktion.

Testen

En blodprøve til et TSH-niveau tegnes af en phlebotomist eller sygeplejerske fra en vene i din arm eller hånd. Blodprøven sendes til et laboratorium til behandling. Fastgørelse er ikke påkrævet, før der trækkes et TSH-niveau.

Resultater

Ifølge MedlinePlus er et normalt TSH-niveau mellem 0,4 og 4,0 mlU / L. Hvis du har en skjoldbruskkirtel og får behandling, kan din læge måske beholde dit skjoldbruskkirtleniveau mellem 0,5 og 3,0 mlU / L.

Overvejelser

Forskellige laboratorier kan have lidt forskellige normale intervaller for et TSH-niveau. Din læge vil beslutte, om dit TSH-niveau er unormalt.

Unormale niveauer

Et øget niveau af TSH kan indikere skjoldbruskkirteldysfunktion, infektion i skjoldbruskkirtlen, skjoldbruskkirtlenesgenese og medfødt kretinisme. Et nedsat TSH-niveau kan indikere hypofyse dysfunktion og hypertyreose.

Del:
Kommentarer