Hvad er et hjertebeslag?

Hvad er et hjertebeslag?

Hjertebeslag er forårsaget af forstyrrelsen af ​​kommunikationen mellem hjertet og centralnervesystemet. Da korrekt nerve- og hjernefunktion er nødvendig for at regulere kardiovaskulær funktion, kan et anfald - enten epileptisk eller stressrelateret - midlertidigt skabe en arytmi eller anholdelse af hjertets normale rytme. Ligeledes kan en hjertemæssig uregelmæssighed forstyrre blodstrømmen til et område i hjernen og skabe et ikke-epileptisk anfald.

typer

Hjertebeslag kan defineres som enhver kardiovaskulær forstyrrelse, der opstår på grund af en hjerne- eller nerve-relateret anomali, herunder hjerneiskæmi, slagtilfælde, emboli, epilepsi og andre typer af hjernesignalafbrydelser af kommunikation mellem kroppens centralnerves og kardiovaskulære systemer.

Desuden kan udtrykket "hjerteanfald" bruges til at beskrive en hjerne- eller nerverelateret forstyrrelse, der skyldes en afbrudt blodgennemstrømning til en af ​​flere forskellige områder af hjernen på grund af en hjertelidelse eller lidelse. Skader på cerebral cortex og hippocampus kan især nedsætte en persons anfaldstærskel, hvilket gør det mere sandsynligt, at de vil opleve et anfald.

Risikofaktorer

Risikofaktorer for et hjertebeslag forårsaget af hjerne- eller nervedysfunktion omfatter epilepsi, hjerne traume, skade fra et slagtilfælde, alvorlig psykologisk stress, posttraumatisk stresslidelse og psykogene lidelser såsom depression, hallucinationer, bipolar lidelse, medicin eller alkoholafhængighed eller tidligere fysiske eller følelsesmæssige traumer, herunder fysisk eller seksuelt misbrug og hovedskader.

Risikofaktorer for en hjerne- eller nerverelateret anfald, der er forårsaget af en hjertelidelse, omfatter kardiovaskulære skader, sygdomme, hændelser, fejl, operationer og medicin.

Symptomer

Symptomer på et hjerte-kar-induceret hjerne eller anfald i centralnervesystemet kan omfatte pludselige og ufrivillige øjen-, nakke-, hoved- eller lemmerbevægelser, normalt fra side til side, skrigende, grædende, hylende, hæftende hofter, hævning af ryg og nakke, tunge bide, låsning af kæben eller episoder af pludselige vold, herunder ekstrem tantrumlignende adfærd eller kaste møbler eller andre objekter.

Hvis nogen oplever et hjertebeslag, der er hjerne- eller nervelateret og påvirker hjerte-kar-systemet, kan hun pludselig falde i blodtryk eller blodsukker, besvimelse, smerte i en eller begge arme, svimmelhed, kvalme, brystsmerter (angina ), hovedpine, nakkepine, skulderpine, der udstråler i brystet eller hovedet, pludselige synsproblemer, vanskeligheder med at tale eller tænke klart, ensidig svaghed eller følelsesløshed, hævelse i ekstremiteterne eller hukommelsestab.

Behandling

Hvis du ser nogen, der synes at have nogen af ​​symptomerne forbundet med en hjerte-kar-induceret hjerne eller nervebeslag, skal du dreje ham på hans side, hvis du kan, og flytte objekter væk fra ham. Forsøg ikke at placere noget i munden og ikke binde eller fastholde hænder eller ben under anfaldet. Løsn eventuelle restriktive beklædningsgenstande for at forhindre, at den beslagtagende person forhindrer sig i at forvirre sig selv. Hvis du er i stand, skal du placere puder eller bløde tæpper under eller omkring personen for at hjælpe med at dæmpe eventuelle skader, han måtte modtage, mens du smider eller beslaglægger. Ring 911, og beskriv den type bevægelse, som du observerer i patienten, samt længden af ​​beslaglæggelsen. Bliv i nærheden af ​​personen, indtil hjælpen kommer.

For hjerte-relaterede symptomer, læg patienten i en udsat position, med hans fødder og ben hævet. Hvis patienten er bevidst, skal du placere en baby eller voksen aspirin i munden og give en lille slanke vand, hvis det er nødvendigt, for at hjælpe ham med at sluge pillen. Hvis patienten tidligere har haft hjerteproblemer, kan han få nitroglycerintabletter. Hvis det er tilfældet, læg en under hans tunge. Ring 911 og forbliv rolig, mens du giver de nødvendige oplysninger.

Hvis patienten ser ud til at have stoppet vejrtrækningen, skal du prøve HLR, hvis du er uddannet til at gøre det. Tryk hårdt ned på hans brystområde et par gange, og ånde i munden efter 30 brystkompressioner. Fortsæt kompressioner og genoplivning uafbrudt, indtil hjælp kommer frem, eller indtil patienten begynder at trække vejret igen.

For at behandle en person, der ser ud til at have et slagtilfælde, skal han ligge på siden med en pude eller anden blød genstand, der understøtter hovedet for at hjælpe med at lette blodtrykket i hjernen og reducere chancen for at han kan ryste på spyt. Ring 911 og beskriv symptomerne, som personen oplever. Hvis personen er bevidstløs, skal du være sikker på, at der ikke er noget i munden og forsigtigt dreje ham på maven, lægge armene under panden for at støtte hans hoved. Bliv hos ham, indtil hjælp kommer.

Diagnosticering

For at skelne oprindelsen af ​​et hjerte eller hjerne-relateret hjerteanfald, kan lægen udføre flere forskellige typer diagnostiske tests, herunder blodprøver; en CAT scan eller MR for at undersøge blodkar, hjernen, hjertet, musklerne og kredsløbssystemet; et elektroencefalogram (EEG) til kontrol af hjernebølgeaktivitet en angiograf eller arteriograf for at undersøge blodstrømmen gennem karrene en transcranial doppler (TCD) eller ultralyd for at kontrollere blodstrømmen gennem hjernen; dupleksscanning for at udelukke en potentiel plaqueopbygning i arterierne; eller en ekkokardiograf (ECHO), der bruger lydbølger til at give et billede af hjertet.

Del:
Kommentarer