Hvad er en vaskulær læge?

Hvad er en vaskulær læge?

En vaskulær læge har specialiseret sig i diagnose, behandling og behandling af arterier og vener. Vaskulære læger behandler disse sygdomme med lægemiddelbehandling og specialiserede kirurgiske teknikker.

Uddannelse og træning

Efter en fireårig kollegium og en graduering fra den medicinske skole kan fremtidige vaskulær kirurger afslutte et fem- eller seksårigt ophold i vaskulær kirurgi, eller de kan fuldføre et femårigt ophold i almindelig kirurgi efterfulgt af et toårigt stipendium i vaskulær kirurgi.

Certificering og specialisering

Vaskulærlæger, der søger bordcertificering i deres specialitet, efter at have afsluttet deres uddannelse og træning, tager den speciale inden for vaskulær kirurgi, der gives af det amerikanske kirurgi. Vaskulærlæger kan også tage andre bestyrelsesundersøgelser, såsom dem til generel kirurgi eller pædiatrisk kirurgi.

Betingelser behandlet

Vaskulære læger hjælper patienter med en lang række sygdomme, der påvirker arterierne og venerne, med undtagelse af forhold, der påvirker hjertet eller hjernen. Vaskulær kirurger behandler komplikationer fra diabetes, blokeringer i arterier eller blodårer, blodpropper, aneurysmer, åreknuder og andre vaskulære sygdomme.

Hvor de arbejder

Selvom de fleste vaskulære læger arbejder på et undervisnings hospital, vil mindre samfundssygehuse til tider have en vaskulær kirurg på personalet, ligesom det vil være fritliggende kirurgiske centre og store private kirurgiske metoder.

Finde en vaskulær læge

Der er mange måder at finde en vaskulær læge på. At spørge om henvisning fra en familie læge er den nemmeste måde, men patienter kan også søge online via ressourcer udviklet af faglige organisationer, der repræsenterer specialiteten. The Society for Vascular Surgery tilbyder en søgbar database, ligesom det amerikanske kirurgisk kirurgi.

Del:
Kommentarer