Hvad er en turnering?

Hvad er en turnering?

En turnering er en række spil eller kampe, der bruges til at bestemme vinderen af ​​en konkurrence. I sport er en turnering ofte brugt i slutningen af ​​sæsonen for at krone ligamesterens mester. Turneringer udføres normalt over en kort periode. Udover sportsbegivenheder er turneringer ofte arrangeret for kortspil som poker, rummy og bro. Turneringsformatet angiver matchups og kriterierne for fremskridt og eliminering.

Turneringens historie

Ifølge "John Cannon's Dictionary of British History" begyndte turneringer som militære konkurrencer. De første turneringer var hestevæddeløb og militære konkurrencer, der blev afholdt i Europa omkring 1000 år. Turneringer blev anfægtet som et middel til at vise militær dygtighed og færdigheder, udførlige displays designet til at imponere tilskuere. Sådanne tidlige turneringer omfattede jousting, vognkørsel og andre militære konkurrencer.

Elimination Turneringer

Den mest almindelige type turnering i amerikansk sport er eliminationsturneringen. I hver runde elimineres halvdelen af ​​holdene, indtil en mester er kronet. I National Football League spiller for eksempel de øverste hold fra den regulære sæson for at komme videre til playoff turneringen. Denne turnering er et enkelt elimineringsformat, hvor vinderne går frem og taberne fjernes. Andre sportsgrene anvender en dobbelt elimineringsturnering, hvor hold konkurrerer, indtil de har mistet to spil eller kampe.

Nogle elimineringsturneringer involverer flere spil i hver runde. I National Basketball Association og National Hockey League, hver runde par to hold i hver matchup. Hver matchup er en bedste-fire-i-syv spil-serien. Det første hold til at vinde fire spil går videre til næste runde, indtil en mester er bestemt.

Round Robin Turneringer

En round robin turnering er en, hvor konkurrenterne hver især møder hver anden konkurrent et antal gange. I slutningen af ​​alle kampe er konkurrencen med den bedste gevinst-tap rekord erklæret mesteren.

Stage Turneringer

Nogle turneringer gennemføres i flere faser. FIFA World Cup af fodbold deler for eksempel sine 32 deltagere i grupper på fire. Hver foursome spiller de andre tre hold i et round robin format under fase et. De to øverste hold i hver gruppe går videre til fase to. På det tidspunkt konkurrerer de 16 resterende hold i et enkelt elimineringsformat, indtil en mester er kronet.

Alternativer til turneringer

Nogle konkurrencer bruger andre formater end en turnering til at crown en mester. I amerikansk college fodbold er højeste klassifikation, er mesteren kronet efter den regulære sæson. Men i modsætning til i en turnering er der kun ét spil at bestemme mesteren. NCAA bruger en kompleks kombination af menneskelig stemme- og computeranalyse til rangering af holdene i slutningen af ​​sæsonen. De to bedste konkurrerer derefter om mesterskabet.

I boksning har hver vægtklasse en mester. Mesteren konkurrerer mod udfordrere og forbliver mesteren, indtil en udfordrer besejrer ham. Udfordreren der besejrer ham bliver den nye mester.

Del:
Kommentarer