Hvad er en Supraspinatus-rive?

Hvad er en Supraspinatus-rive?

Supraspinatus er en af ​​de fire hoved sener og muskler, der udgør rotator manchetten i skulderen. Denne senge kan nogle gange blive betændt og rive fra overforbrug eller et fald. Følgelig er enten behandling eller kirurgi normalt nødvendig til reparation af senen.

Identifikation

Supraspinatus strækker sig over toppen af ​​skulderbladet og fastgøres til toppen af ​​humerus- eller øvrearmbenet. En tåre kan resultere i alvorlig smerte, når du løfter armen op til siden, eller hvis du forsøger at kaste et baseball, ifølge artiklen "Inflammation af Supraspinatus Tendon" på Sports Injury Clinic.

Typer af symptomer

En person med en supraspinatusrivning kan undertiden føle en rivefølelse, når skulderen først er skadet. Hvis ikke, har de normalt begrænset bevægelse i deres berørte skulder og til tider lider af alvorlige muskelspasmer. Det kan også være svært at løfte ens arm overhovedet uden hjælp.

Behandling

En læge vil normalt undersøge en persons rotator manchet for at afgøre, om en person har brug for kirurgi. Hvis ikke, kan tårer helbrede med tiden, med god hvile, flere dage med isbehandling, varme og antiinflammatoriske lægemidler som ibuprofen eller aspirin.

Effekter af motion

Når først den oprindelige betændelse og smerte er faldet, kan træning bidrage til at øge mobiliteten og styrken i supraspinatus senen og rotatorkuffen. Dette kan øge stabiliteten i skulderen og aflaste trykket på supraspinatus senen.

Tidsramme

Hvis kirurgi er påkrævet, vil læger normalt udføre enten artroskopisk eller en mere åben operation, afhængigt af omfanget af den revne supraspinatus senen. Det tager normalt en person fire til seks måneder for fuldt ud at komme ud af denne type operation.

Del:
Kommentarer