Hvad er en Sadelben?

Hvad er en Sadelben?

Sadelbenet deformitet begynder med en tydelig, ofte smertefuld bump på toppen af ​​foden. Kendt videnskabeligt som metatarsal cuneiform eksostose, henviser denne lidelse til et overskydende opbygning af knogler på buen. Denne del af foden er kendt som metatarsal cuneiform joint. Det hævede område af knogleopbygning kaldes undertiden en "sadelben".

Symptomer

Sadelbendeformitet er synligt præget af den hævede bump på fodens bue. Beinopbygningen selv er ikke ubehagelig; Men komplikationerne forårsaget af lidelsen er normalt smertefulde. Sadelbenkere finder ofte, at det første vanskelige problem er iført sko. Åbenhårede sko udgør ikke noget problem, men når toppen af ​​foden gnider mod en nært sko, bliver forstyrrelsen hurtigt smertefuld. Dette skyldes, at skoen anvender tryk ikke bare til bumpen, men til den forværrede peroneale nerve under den. Når dette sker, forekommer der ofte en smertefuld smerte i første og anden tæer.

Diagnose

Udseendet af en tydelig bump på foden med eller uden smerte indebærer sædvanligvis saddelbendeformitet. Du kan også udføre en hurtig, simpel test kaldet Tinel's tegn, før du tager en aftale med en læge. Brug dit indeks og mellemfingre, tryk let på bumpen. Hvis du faktisk har deformiteten, vil du sandsynligvis føle en prikkende fornemmelse rundt på toppen af ​​din fod eller i dine tæer. Dette skyldes det ovenfor nævnte tryk på peroneal nerve. Fra det tidspunkt vil et par røntgenbilleder, der udføres af en læge, bekræfte lidelsen og bestemme behovet for kirurgisk behandling.

Behandling

Kirurgisk sadelbenbehandling indebærer fjernelse af overskydende opbygning af knogle eller eksostose. Den ambulante procedure kan udføres af en tandlæge eller en generel ortopædkirurg. Det varer kun ca. en time, og patienter får lov til at stå på foden samme dag, selvom det kan tage et par uger at genoptage foden fuldt ud. Indtil operationen anbefaler lægerne, at man kun bruger åbenhårede sko for at undgå overdreven forværring af det berørte område.

Produkter

Mens du går barfodet eller iført flip-flops anbefales til dem med fra saddelbendeformation, er uformelt fodtøj ikke altid en mulighed. Heldigvis er der tilgængelige produkter, der hjælper med at mindske smerten forårsaget af tilstanden. Skum og følte metatarsale puder, sålunderstøtter, kompressionshylster og gummi kiler er anbragt inde i skoen for at lette komplikationer fra saddelbendeformitet og andre fodrelaterede lidelser. Eksperimenter med forskellige produkter eller spørg din læge om at anbefale det, der er bedst for dig.

Del:
Kommentarer