Hvad er en Pelvic Phlebolith?

Hvad er en Pelvic Phlebolith?

Phleboliths er masser, aflejringer eller vækstarter, der udvikler sig i en venes væg og består af calcium eller lime. De er almindelige i bækkenområdet og er stationære og harmløse; De kan dog angive tilstedeværelsen af ​​mere farlige tilstande eller sygdomme. De fleste voksne har phleboliths og er upåvirket af dem, fordi de er symptomløse. Deres tilstedeværelse er normalt kun kendt efter at en person har gennemgået røntgenbilleder i forbindelse med andre sundhedsmæssige problemer.

Identifikation

Bækkenområdet er den del af kroppen, der ligger ved ryggen og omgivet af hofterne. Dette område omfatter blære, kønsorganer, prostata og andre organer i underlivet. I røntgenbilleddannelse vises phleboliths som afrundede hvide eller lyse farver. De kan forveksles med blære eller nyresten ved første observation, men kan skelnes fra disse sten ved deres gennemskinnelige centre og cirkulær eller oval form.

ĂĄrsag

Medicinske specialister antyder, at bækkenflebolitter udvikler sig i blodpropper i bækkener, der er blevet beskadiget af øget tryk forårsaget af hoste eller under afføringsprocessen.

Størrelse

Phleboliths i bækkenområdet kan formes som ovale, cirkler eller rør og spænder i størrelse fra små pletter til vækst op til 1/2 inch i diameter.

Teorier / Spekulation

Ifølge artiklen "Relation Between Pelvic Phleboliths and Diverticular Disease of the Colon", offentliggjort i "American Journal of Roentgenology", er der en forbindelse mellem phleboliths og diverticular sygdom. Specifikt foreslår forskere, at begge udvikler sig efter længerevarende forbrug af lavfedt kost. Sådanne kostvaner indeholder store mængder af forarbejdede fødevarer, kød, raffineret sukker og hvidt mel.

Geografisk distribution

Pelvic phleboliths er almindelige i vestlige lande, men er sjældent hørt om i nationer, hvor fersk mad, frugt og grøntsager er standarden i modsætning til kostvaner fulde af forarbejdede fødevarer indeholdende talrige kunstige additiver og kemikalier.

Prognose, nĂĄr diagnosticeret med phleboliths

Tilstedeværelsen af ​​phleboliths kan være et advarselsskilt, at mere alvorlige tilstande, såsom kolorektale hæmangiomer (godartede tumorer), er til stede i unge pasients legeme. Masserne kan også indikere, at en patient har en forstørret blære, rektal distention, mavekræft eller andre tumorer.

Overvejelser af phleboliths

Selvom phleboliths ikke bevæger sig ind i sig selv, kan de forskydes og vises på forskellige steder fra røntgen til røntgen. Dette kan advare en medicinsk udbyder for tilstedeværelsen af ​​en tumor, som enten er vokset eller formindsket i størrelse, hvilket får phlebolith til at ændre position.

Del:
Kommentarer