Hvad er en normal temperatur for en voksen?

Hvad er en normal temperatur for en voksen?

At tage kroppstemperaturen hos en voksen er en af ​​de mest grundlæggende måder at bestemme hendes generelle helbred på. Som et af de primære vitale tegn er kropstemperaturen en standardmåler, der anvendes i medicin. At kende normale og unormale kropstemperaturer er vigtig for korrekt læsning og tolkning af resultaterne, når du bruger et termometer.

Normal temperatur

Hos voksne voksne kan en normal temperatur variere fra 97.8 ° C til 99 ° C, eller mellem 36,5 ° C og 37,2 ° C. Så længe resultaterne af et termometer falder inden for dette interval, kan det bestemmes, at en persons kropstemperatur er normal.

feber

Når en voksens kropstemperatur ligger over det normale interval, anses han eller hun for at have feber. Medicinsk er en feber til stede med temperaturer over 98.6 ° C med et mundtligt termometer eller over 99,8 ° / o med et rektaltermometer.

Typer af feber

Når en person har feber, skyldes det normalt en unormal proces, der forekommer i kroppen. Ofte er det forårsaget af kroppens naturlige forsvarsmekanismer, da det forsøger at bekæmpe sygdomme. En meget høj feber indikerer imidlertid ikke nødvendigvis en alvorlig tilstand. Fælles influenza kan generere fevers så højt som 104ТАF.

Hypotermi

Hypotermi er en meget sjældnere forekomst. Temperaturer under 95 ° C anses for at ligge inden for hypothermiområdet. Denne tilstand forekommer ikke alene, men normalt når en person udsættes for ekstrem kulde i længere tid.

Identifikation

Ved kropstemperatur er det vigtigt at huske på, at forskellige metoder giver forskellige resultater. Det ovenfor beskrevne normale interval refererer til temperaturer taget med orale termometre. Hvis en temperatur tages rektalt, vil resultaterne være ca. 0,5 til 0,7 ° C højere. Temperaturer taget under armen genererer normalt resultater, der er 0,3 til 0,4ТА lavere. Disse finesser skal tages i betragtning ved tolkning af resultaterne af en termometeraflæsning.

Del:
Kommentarer