Hvad er en Normal Pulse Oximetry Reading?

Hvad er en Normal Pulse Oximetry Reading?

Et puls oximeter er en medicinsk enhed, der indirekte måler niveauer af hypoxi. Enheden registrerer niveauer af iltmætning i arteriel blod ved anvendelse af spektralanalyse sammen med pulsfrekvens. Oximetre er generelt nøjagtige til måling af iltmætning mellem 70 og 100 procent.

Betydning

Et puls oximeter er en medicinsk enhed, der måler niveauer af blod iltmætning, overvåger pulsfrekvens og beregner puls. Det anvender en ikke-invasiv analyse til måling af iltmætning i blodet, så der må ikke trækkes blodprøver.

Utility

Det primære anvendelsesområde for oximetre er at måle blodsyreindholdet blandt nyfødte, patienter med lungesygdomme og kirurgiske patienter.

hypoxi

Når kroppen eller vævet er berøvet ilt, er det i en tilstand af hypoxi. Pulse oximetre er nøjagtige i det kritiske område på 70 og 100 procent, som advarer læger til kritiske tilstande, før symptomer kan opstå.

Normal Pulse Oximetri Aflæsninger

Normale målinger af iltmætning ved eller nær havniveau er mellem 95 og 100 procent, målt ved pulsoksymeteret. Normal arteriel blodgennemstrømning og beregnet hjertefrekvens afhænger af patientens tilstand og alder (såsom nyfødt eller ubevidst voksen).

Overvejelser

Pulse oximetre fastgøres til en ekstern kropsdel, som f.eks. En finger eller ørepæl og bruger spektrale målinger. Derfor kan eksterne forhold som højde, temperatur og belysning påvirke aflæsningerne.

Del:
Kommentarer