Hvad er en knogleleje pĂĄ femur?

Hvad er en knogleleje pĂĄ femur?

En knogle læsion er en abnormitet, der forekommer med knoglecelle reproduktion og vækst. Bone læsioner er mest almindelige på de større ben af ​​arme og ben, såsom lårbenet.

Alvorlighed

Betegnelsen knogleskader er en meget generel og kan bruges til at beskrive en bred vifte af knoglesygdomme, fra ikke-truende knoglecyster til ondartede kræftformede knogletumorer.

Diagnose

De fleste knogle læsioner, især på større ben som lårbenet, opdages ved hjælp af en røntgenstråle. Hvis yderligere analyse er nødvendig, vil lægen udføre en biopsi for at opnå en prøve af læsionscellerne. Lægen vil anvende en lokalbedøvelse til benet og indsætte en specialboretål for at opnå prøven.

typer

Knogleskader kan klassificeres som maligne, godartede eller ikke-neoplastiske cyster. Maligne læsioner er skadelige for kroppen og er ofte kræftfremkaldende. Godartede læsioner og ikke-neoplastiske cyster er ofte forårsaget af vækstabnormiteter og er normalt harmløse, medmindre de når større størrelser.

hændelser

Bone læsioner kan udvikle sig i alle aldre, men er mest almindelige i voksende knogler af børn og unge.

Behandling

Hvis en knogle læsion af lårbenet er godartet eller ikke-neoplastisk, så kræver det normalt ikke kirurgi. Men hvis læsionen er ondartet eller kræft, kan det være nødvendigt med en bred vifte af behandlinger som kemoterapi, stråling og endog amputation.

Del:
Kommentarer