Hvad er en intern svampeinfektion?

Hvad er en intern svampeinfektion?

Mennesker deler verden med et bredt udvalg af svampe, som er levende organismer, der kan findes i luften, jorden, vandet og planterne, såvel som på og i menneskekroppen. MedlinePlus siger, at kun omkring halvdelen af ​​alle kendte svampe, som hverken er plante eller dyr i naturen, er skadelige. Når de tager bopæl i kroppen, især hos dem med svækkede immunsystemer, kan skadelige svampe forårsage alvorlige infektioner.

Typer af infektion

Svampe kan forårsage fire hovedtyper af infektioner, også kendt som mykoser, ifølge MicrobiologyBytes hjemmeside. Disse er overfladiske, som i hudlidelser som jock kløe og atletfod; subkutan, begrænset til huden og fedtvævet umiddelbart under huden; systemisk, der involverer dyb infektion i de indre organer; og opportunistiske infektioner, der kun påvirker dem med kompromitterede immunforsvar, som hos hiv / aids.

Hvordan de spredes

Svampe er bogstaveligt talt overalt, og mange arter af disse organismer reproduceres gennem luftbĂĄrne sporer, som kan lande pĂĄ kroppen eller indĂĄndes direkte i lungerne. Hvis sĂĄdanne sporer kommer fra skadelige typer svampe, kan de forĂĄrsage de forskellige former for infektioner, der er beskrevet tidligere.

Infektion-forĂĄrsager svampe

Aspergillus, et svampeslag eller skimmel, er ansvarlig for det store flertal af interne svampeinfektioner, ifølge Janssen-Cilags svampinfektionswebsted. Interne infektioner kan begynde med indånding af sporer af en art Aspergillus svampe. Infektionen kan begynde i lungen, men kan gå systemisk, især hos personer, hvis immunsystem svækkes enten på grund af en eksisterende sygdom eller behandling med kemoterapi. Andre svampe, der kan forårsage interne infektioner, omfatter Candida albicans, Histoplasma capsulatum og Cryptococcus neoformans, ifølge MicrobiologyBytes.

Svamprelaterede sygdomme

De mest udbredte interne svampeinfektioner er opkaldt efter de svampearter, der forårsager dem. Enkel lungespergillose er en allergisk reaktion på denne type svampe og er normalt begrænset til lungerne, mens den invasive type af denne infektion er meget mere farlig og kan spredes til andre dele af kroppen. Cryptococcosis begynder i lungen med indånding af svampesporer, men kan sprede sig til hjernen hos patienter, hvis immunsystem svækkes. Candidiasis kan sprede sig fra huden til spiserøret eller blodbanen, hvor sidstnævnte kan være en livstruende udvikling. Histoplasmose kan i sjældne tilfælde sprede sig over meget af systemet med mennesker med kompromitterede immunsystemer.

Behandling

Orale svampedræbende medicin er ordineret til behandling af interne svampeinfektioner. Antibiotika er ikke kun ubrugelig i behandling af disse infektioner, men de kan gøre patienter mere sårbare mod svampeinfektion. Behandling af interne svampeinfektioner gøres mere problematisk af, at de retter sig mod personer, hvis immunsystem er mindst i stand til at bekæmpe dem.

Del:
Kommentarer