Hvad er en brændvidde i leveren?

Hvad er en brændvidde i leveren?

Lesioner er en almindelig forekomst i leveren, og prognoserne for fokale leverlæsioner varierer.

Funktioner

Udtrykket "læsion" er bredt og indbefatter ethvert sår, øm, sår, tumor eller andet vævsskader på et organ. En fokal læsion i leveren refererer til et område af vævsskade, der er identificeret på leveren, som har varierende betydning afhængig af patientens helbredstilstand og en række andre faktorer.

Overvejelser

Diagnosen af ​​en fokal leverlæsion kan indsnævres af en række faktorer, herunder alder, køn, brug af p-piller eller hormonmedicin, rejsehistorie og tilstedeværelse af cirrose, hepatitis eller anden leversygdom, hedder Medscape internet side. Disse overvejelser er vigtige i vurderingen af ​​årsag og betydning af læsionen.

Opdagelse

I mange tilfælde detekteres en leverlæsion tilfældigt under magnetisk resonansbilleddannelse (MRI) eller computertomografi (CT). Medmindre patienten har blodprøveresultater, der indebærer alvorlig leversygdom, er biopsi af en fokal læsion typisk unødvendig.

Ă…rsag til bekymring

Patienter med viral hepatitis, cirrose eller alvorlig alkoholisme bør have en biopsi udført til diagnose af en leverlæsion, ifølge M.S. Campbell og K.R. Reddy fra hospitalet ved University of Pennsylvania, fordi disse patienter har høj risiko for levercancer, og læsionen kan være den første kræftvækstvækst.

Godartede læsionstyper

De to hovedkategorier af godartede (ikke-cancerøse) læsioner er faste og cystiske (hvilket betyder, at læsionerne er væskefyldte). Inden for disse typer indbefatter subtyperne hæmangiomer (den mest almindelige, ifølge California Pacific Medical Center), fokal nodulær hypoplasi, fokale fedtbyttercyster og gallekanalcyster.

Del:
Kommentarer