Hvad er en ANA Titer IFA Test?

Hvad er en ANA Titer IFA Test?

Autoimmune lidelser opstår, når ens krop ikke skelner sine egne komponenter fra fremmede invaderere og producerer sygdomsbekæmpende stoffer, såsom antistoffer, der er målrettet mod deres egne sunde væv. ANA- eller anti-nukleare antistof test, skærme til autoimmune sygdomme og ifølge Lab Tests Online, bruges oftest til at hjælpe læger med at diagnosticere en specifik autoimmun lidelse kaldet systemisk lupus erythematosus eller SLE.

Metoder

ANA-test udføres ved anvendelse af en af ​​to metoder: et indirekte immunfluorescensassay eller et enzymbundet immunosorbentassay. Når IFA anvendes, vises anti-nukleare antistoffer som fluorescerende mønstre i celler, der er blevet fastgjort til en glasskinne og undersøgt under et mikroskop. Ifølge Lab Tests Online har forskellige mønstre været forbundet med en række autoimmune sygdomme.

MĂĄling

Et ANA testresultat er en titer - i dette tilfælde koncentrationen af ​​antistof i patientens blod. Lupus Foundation of America forklarer, at en ANA-titer angiver, hvor mange gange en persons blod kan fortyndes, før antistofferne ikke længere kan detekteres. Low-level titere, såsom 1:20, betragtes som negative, mens høje titere, såsom 1: 320, betragtes som positive.

Tolkning

Ifølge Lupus Foundation of America er der ingen universel normal rækkevidde for ANA-titere, fordi definitionen af ​​"normal" varierer fra laboratorium til laboratorium. En positiv test af sig selv er ikke diagnostisk af autoimmun sygdom; en læge er afhængig af adskillige kriterier som patientens symptomer, fysisk undersøgelse og yderligere blodarbejde for at bekræfte en diagnose.

Del:
Kommentarer