Hvad er egocentrisme hos voksne?

Hvad er egocentrisme hos voksne?

Egocentrismen er en naturlig bestanddel af barndommen, da de fleste børn skal være egocentriske for at overleve. Deres hjerner har endnu ikke udviklet sig til at have en forståelse for, at andre eksisterer i verden med behov, der svarer til deres egen. Hvis børn vokser til at være voksne, og de stadig udviser egocentrisk adfærd, kan årsagen være en kognitiv komplikation.

Kommunikationsbrud

Dem, der er egocentrisk kamp for at kommunikere med andre. De forstår ikke, hvordan man læser andres kroppssprog eller følelsesmæssige tilstand, hvilket gør det svært for dem at have en sund kommunikation. Dette gør det også vanskeligt for dem at se en andens perspektiv på et problem og at have forståelse for en persons synspunkt. Egocentrics forstår kun deres eget synspunkt.

Lavt selvværd

Selv om en egocentrisk tendens til at blive opfattet som arrogant og stolthed, er roden af ​​dette problem ofte på grund af lavt selvværd. Med deres tilsyneladende selvcentrerede opførsel forsøger denne person at kompensere for følelser af lavt selvværd og usikkerhed. Denne adfærd vises ofte, når egocentrics er i en situation, hvor de føler sig skræmt eller dårligere. De kan opfatte en anden person som truende aspekter af deres ego og derfor løbe til et øjeblikkeligt forsvar af sig selv.

Overdrivelse

Egocentrics udvikler et overlegenhedskompleks for at andre kan acceptere dem. Egocentrics overdriver deres egne evner og præstationer for at opnå anerkendelse. Til gengæld vil egocentricer også mocke andre og gøre narr af deres mangel på evner for at blive opfattet som mere talentfulde end andre.

Ă…rsager

Du skal se på baggrunden af ​​det egocentriske for at forstå, hvor dette træk kommer fra. Det skyldes ofte, hvordan egocentrics blev opdraget som børn. Ofte var deres forældre meget permissive og gav dem ikke tilstrækkelig disciplin som børn. Egocentrics blev ofte også forkælet eller hengivet og fik en over gennemsnittet ros, som fik dem til at se sig selv på en urealistisk måde.

Del:
Kommentarer