Hvad er E-vitamin godt til?

Hvad er E-vitamin godt til?

Friske voksne har brug for ca. 15 milligram vitamin E dagligt, men færre end 10 procent af amerikanerne når dette daglige krav, siger Linus Pauling Institute. Nogle videnskabelige undersøgelser tyder på, at forbrugende nok af vitaminet kan forebygge eller behandle en række medicinske tilstande, men mere forskning er nødvendig. Der er to måder at få vitamin E: fra fødevarer, såsom vegetabilske olier, nødder som mandler, avocadoer og spinat; eller med kosttilskud. Men for meget E-vitamin kan være skadeligt. Forsøg ikke at behandle ethvert sundhedsproblem med et højt indtag af E-vitamin, indtil du har talt med din læge.

Kan hjælpe med at behandle og forebygge anæmi

Som en antioxidant beskytter E-vitamin den ydre membran af røde blodlegemer mod skade ved fri radikalforbindelser. Mennesker, der mangler vitamin E, har ikke denne beskyttelse og har større risiko for hæmolytisk anæmi, hvor de røde blodlegemer er for skrøbelige til at fungere ordentligt. Hæmolytisk anæmi skyldes for lidt E-vitamin i kosten, fordøjelsesproblemer eller arvelige sygdomme. En 2011 reviewartikel offentliggjort i Pakistan Journal of Pharmaceutical Sciences konkluderede, at stigende en anemisk persons indtagelse af E-vitamin kan være en effektbehandling.

Kan forbedre immunforsvaret hos ældre

En artikel offentliggjort i Immunological Reviews i 2005 konkluderede, at der er tilstrækkelige tegn på, at et højt indtag af E-vitamin øger en ældre persons antal T-celler. Disse er immunsystemets celler, som er ansvarlige for at regulere din krops reaktion på infektion og ødelægge potentielt skadelige celler eller bakterier. Næringsstoffet undertrykker også produktionen af ​​en forbindelse, der hæmmer T-celleaktivitet. Denne effekt kunne forklare, hvorfor vitamin E-tilskud synes at nedsætte en ældre persons risiko for øvre luftvejsinfektioner, og i laboratoriet forhindrer influenza hos ældre mus. Andre immune virkninger af E-vitamin er endnu ikke kendt; Det er også ukendt, hvis næringsstoffet giver de samme fordele hos yngre mennesker.

Muligvis beskytter huden mod UV-lys

Undersøgelser foretaget i 1990'erne viste, at folk, der supplerer med både vitamin E og et andet antioxidant næringsstof, C-vitamin, var signifikant mindre tilbøjelige til at få solbrændinger, hvilket tyder på, at vitaminerne kunne blokere funktionen af ​​frie radikaler produceret ved ultraviolet eller UV-lys udsættelse. Supplerende med kun et eller andet vitamin gav imidlertid ikke den samme fordel. Forskning offentliggjort i Photodermatology, Photoimmunology & Photomedicine i 2003 rapporterede lignende resultater, men efterfølgende undersøgelser har ikke fundet den samme UV-lys beskyttelse.

Kunne sænke Alzheimers sygdomsprogression

Personer, der har mild til moderat Alzheimers sygdom, kan få gavn af supplerende E-vitamin ifølge resultaterne af en undersøgelse i Journal of the American Medical Association i 2014. Personer, der tog ekstra vitamin E, oplevede en langsommere grad af funktionelt fald, hvilket resulterede i mindre tid, der kræves af plejepersonale. Det er endnu ikke kendt, om et højt E-vitaminindtag kan forhindre Alzheimers sygdom, men University of Michigan Health System siger, at vitaminens antioxidantegenskaber kan være afgørende for bevarelsen af ​​nervesystemet. Hvis du mangler E-vitamin, er du mere tilbøjelig til at opleve neuroninddeling over tid.

Del:
Kommentarer