Hvad er det som at bo uden en pancreas?

Hvad er det som at bo uden en pancreas?

Mens der er mange mennesker, der tror det er umuligt at leve uden bugspytkirtlen, er det faktisk muligt. Indtil de seneste år var det ikke muligt, fordi en person uden bukspyttkjertel ville være i stand til at fordøje mad og derfor spise. Alvorlig diabetes var også sandsynligt. Men i nyere tid har udviklingen af ​​medicinske ordninger til erstatning for, hvad bugspytkirtlen normalt producerer, livet uden bugspytkirtlen muliggjort - selv et ret normalt liv. Nogle mennesker, der lever i dag uden en bugspytkirtlen, siger, at det ikke er svært; men andre siger det er.

Bukspyttkjertlen

Bugspytkirtlen --- undertiden beskrevet som "pistol" som i form --- sidder bag maven i overlivet. Det producerer enzymer (fordøjelsessafter), som er afgørende for fordøjelsen af ​​mad; de nedbryder tre vigtige næringsstoffer: proteiner, fedtstoffer og kulhydrater. Hormoner fremstilles også af bugspytkirtlen, hvoraf den vigtigste er insulin. Insulin regulerer glucose (sukker) i blodbanen; når der ikke er nok insulin i kroppen, opbygges glukose i blodbanen, og diabetes opstår sandsynligvis.

Hvordan taber bugspytkirtlen?

Normalt fungerer bukspyttkjertlen uden problemer; men når de opstår, er de alvorlige og "ofte dødelige", rapporterer CS Cedars-Sinai Research and Education Medical Center på sin hjemmeside. Pancreatitis er den mest almindelige: fordøjelsessafter frigøres i blodbanen og ikke ind i kanalen, der fører til tyndtarmen --- områder, hvor enzymerne virker på fødevarer. Dette kan forårsage akut smerte, kvalme, feber og endda nyresvigt. Hvis der opstår gentagne angreb, opstår permanent ardannelse og bugspytkirtel dysfunktion. Tab af bugspytkirtlen kan skyldes kræft i bugspytkirtlen, men det er relativt usædvanligt.

Liv uden bukspyttkjertel

At leve uden bugspytkirtlen, skal patienter tage pancreas-enzymet kosttilskud for at kunne spise og insulin til at regulere blodsukker niveauer. Disse medicin skal tages som foreskrevet --- og for resten af ​​livet for dem uden en bugspytkirtel. Normalt er der en periode med justering, da dosering og tidsplan er finjusteret.

Leve uden vanskelighed

En person, der lever uden bugspytkirtlen "føles stor" ---- som angivet på hjemmesiden steadyhealth. En anden person, der skriver på samme sted, fandt det første år uden en bugspytkirtlen et "mareridt" af justering; men når han var på den rigtige enzymtælling og mad havde han meget lidt smerte. En mor på stedet beskriver hendes søn, som om 11 dage havde del af hans pancreas fjernet og om 21 dage hele bugspytkirtlen. Han er nu 20 år gammel, tager fire insulinskud om dagen og med hvert måltid og snack, et pancreas-enzym supplement. Hun beskriver sin søn som "meget sundt."

Lever med vanskeligheder

Nogle mennesker rapporterer vanskeligheder: diarré, alvorlig smerte --- normalt efter måltider --- og kvalme. En kone fortæller om sin mand med "konstant" diarré og "konstant smerte".

transplantationer

Transplantation af bugspytkirtlen er en mulighed. Også hos nogle patienter er transplantation af ølcellerne, der producerer insulin. En patient havde disse celler transplanteret til hans lever, hvor insulin produceres i hans krop. Han tager pankreas enzymer, men behøver ikke at tage insulin.

Del:
Kommentarer