Hvad er den normale puls for en ryger?

Hvad er den normale puls for en ryger?

Rygning er et af de største forebyggelige sundhedsproblemer i USA. Det er forbundet med kræft og en række hjerte- og lungesygdomme. Med dette i tankerne er der gjort meget forskning for at dokumentere disse virkninger samt virkningerne af at afbryde. Inden for 15 år af rygning afbrydes virkningerne på en persons krop generelt, og risikoen for rygsygdomsrelateret sygdom eller død er alt andet end elimineret. Dette ændrer dog ikke de umiddelbare virkninger af cigaretrygning på faktorer som puls.

Betydningen af ​​pulsfrekvensen

Hvilende hjertefrekvens betragtes som et godt barometer for helbred. Jo lavere din puls, jo sundere anses du for at være. Overvej at veluddannede atleter forventes at have en puls på 40 til 60 slag pr. Minut (bpm), mens den gennemsnitlige voksen klokker mellem 60 og 100 bpm. En lavere hvilepuls betyder, at din krop behandler blod mere effektivt og lægger mindre belastning på dine organer.

Umiddelbare virkninger af rygning pĂĄ puls

Rygning har en øjeblikkelig virkning på en persons hjertefrekvens. Mens man ryger, springer en persons hjertefrekvens med omkring 30 procent. Det betyder, at en sundt person med en hjertefrekvens på 80 bpm opnår en hjertefrekvens på 104 bpm, mens man ryger en cigaret. Disse effekter ophører ikke med det samme, men i stedet varer ca. 10 minutter efter, at cigaretten er færdig. Hver ny cigaret, der ryger om dagen, duplikerer denne effekt.

Langsigtede virkninger

Rygningspulserne for rygere og ikke-rygere forbliver meget ens, hvis de ikke ryger i øjeblikket. En undersøgelse for American Heart Association viser imidlertid, at tunge rygers hjerter har en tendens til at slå lidt hurtigere end hjerterne hos dem, der aldrig har røget - normalt bare et par slag i minuttet.

Effekter af pulsfrekvensen pĂĄ blodtryk

Generelt, jo hurtigere er hjertefrekvensen, desto højere blodtryk. Det meste af tiden oplever ingen personer med et sundt hjerte nogen signifikant stigninger eller fald i blodtrykket på grund af øget hjertefrekvens, enten på grund af motion eller medicin. Dette skyldes, at kroppen udvider arterierne og lindrer trykket på kredsløbssystemet. Men rygning øger straks blodtrykket. Det er generelt konstateret, at rygere har lavere blodtryk generelt end ikke-rygere.

Advarsel

Rygning er farlig for dit helbred. Afslutning reducerer i høj grad din risiko for død på grund af hjertesygdomme eller lungesygdomme, og jo længere du forbliver røgfri, desto større er disse virkninger. Bortset fra forhøjet hjertefrekvens og blodtryk kan rygningstanken også føre til emfysem, hypertension, koronar sygdomme og lungekræft. Det anbefales kraftigt, at du holder op med at ryge eller aldrig starte med det.

Del:
Kommentarer