Hvad er den mest følsomme kropsdel?

Hvad er den mest følsomme kropsdel?

I løbet af at lære slående-baserede kampsport, vil en studerende søge de mest sårbare dele af kroppen som mål. At kende disse følsomme områder gør det muligt at forsvare dig selv enklere, da værdifuld tid og energi ellers kunne blive spildt, angriber mindre udsatte mål.

Følsomme kropsdele

Der er snesevis af områder på menneskekroppen, der er potentielt følsomme over for angreb. Disse områder varierer meget i naturen, fra strukturelle svage punkter til blødt væv til steder af nerveklynger.

Primære mål

Nogle få dele af kroppen er særligt følsomme og sårbare, der ofte henvises til i kampsport som "primære mål". De mest almindeligt citerede primære mål er halsen, lysken og øjnene.

Hals

Halsen er et primært mål, da det er ubeskyttet af muskel og på grund af den potentielle invaliderende virkning, som en halsstrejke kan have. At ramme halsen kan afbryde luftstrømmen, hvilket gør en angriber ubevidst, men også potentielt dræber dem. Halsen kan imidlertid være betinget af angreb gennem styrkelse af de omgivende muskler.

Lyske

Lysten, som halsen, er et ubeskyttet mål og kan forårsage ekstrem smerte, når den slås. Det kan også betragtes som halsen, og den ekstra smerte forårsaget af lyskenangreb kan ignoreres af nogle angribere.

Øjne

Øjnene er det mest følsomme og sårbare sted på kroppen at angribe. De er ubeskyttet blødt væv, og kan ikke betinges. Derudover kan et vellykket angreb på øjnene blinde en angriber, midlertidigt eller permanent.

Del:
Kommentarer