Hvad er den bedste behandling for arthritis?

Hvad er den bedste behandling for arthritis?

Slidgigt, den mest almindelige form for gigt, er en degenerativ sygdom, som påvirker leddene. Selv om det kan angribe en hvilken som helst led i kroppen, påvirker det oftest rygsøjlen, hænder, hofter og knæ. Slidgigt forværres over tid, og der er ingen kur. Men med den rette behandling kan du forblive aktiv og smertefri. Selvom medicin og kirurgi er muligheder, vil din læge anbefale andre veje først baseret på sværhedsgraden af ​​din arthritis.

Behandlingsmulighed for mildt slidgigt

Selvom mild slidgigt kan være en gener, vil det nok ikke forstyrre dit liv. Din læge vil anbefale, at du hviler på en ledd, der oplever smerte, deltager i mild motion som cykling eller svømning for at styrke musklerne rundt om leddet og måske tabe en vis vægt for at tage en smule belastning af det ramte led. Til smertestyring kan icing leddet eller påføring af en varm kompressor hjælpe. Andre muligheder omfatter brugen af ​​over-the-counter smertecreme eller ved hjælp af seler for at stabilisere leddene i benene eller arme.

Behandlingsmuligheder for moderat slidgigt

Ud over behandlingstrinnene for mild slidgigt må du muligvis introducere medicin for at kontrollere smerter forbundet med moderat slidgigt. Acetaminophen hjælper med smerten, men skærer ikke ned betændelse. Begræns dine doser acetaminophen, fordi for meget kan beskadige din lever. Nonsteroidale antiinflammatoriske lægemidler (NSAID'er) som naproxen og ibuprofen reducerer både smerte og betændelse. Desværre vil overforbrug resultere i bivirkninger som maveproblemer og skade på dine organer. Tramadol, et receptpligtigt analgetikum, tolereres generelt bedre end NSAIDs, men kan forårsage forstoppelse og kvalme. Det bruges normalt til kortvarige fnug i kombination med acetaminophen.

Behandlingsmuligheder for alvorlig slidgigt

Når andre terapier ikke virker, kan din læge ordinere stærkere smertestillende midler som codein og propoxyphen. En risiko for at være opmærksom på er afhængighed af disse piller. Injektion af kortikosteroidmedikamenter kan også hjælpe med at lindre smerter i det ramte led. For mange injektioner kan forårsage beskadigelse af leddene, så din læge vil begrænse, hvor mange du kan få i et år. Injektioner af hyaluronsyrederivater giver pude til knæet og kan reducere smerten der. I de mest alvorlige situationer kan din læge anbefale kirurgi som fælles udskiftning, knoglefusion eller rensning af leddet.

Del:
Kommentarer