Hvad er de negative virkninger af computere?

Hvad er de negative virkninger af computere?

Computere fungerer som en hurtig og bekvem måde at få tingene gjort. For eksempel kan du nemt gøre alt fra at skrive dokumenter, designe diasshow og præsentationer, til at lave din egen musik eller kunst. Du kan også få adgang til nyttige oplysninger og medier på internettet. Af disse grunde stoler folk meget på computere, især på steder som kontorer, skoler, hospitaler og hjemme. Desværre kan brug af computere også medføre mange negative virkninger for dit generelle helbred.

Visionsproblemer

Computerbrug kan resultere i synsproblemer kaldet Computer Vision Syndrome (CVS). Blænding på computerskærmen, det reducerede niveau af kontrast af tekst til baggrunden, og bogstaver, der ikke er så skarpe eller klare som på print, skaber problemer. Dette kan lægge mere stress på dine øjne. Symptomer på CVS omfatter øjenstamme, sløret syn, hovedpine og tørre øjne. Disse symptomer er kun midlertidige og begynder at mindske, når du ikke bruger computeren.

Fysiske sundhedsproblemer

Folk, der har brugt computeren i en lang periode, kan klage over hovedpine og smerter i deres håndled, arme og hals. Disse smerter er ofte resultatet af en fast stilling, når du bruger computerens tastatur i lang tid. Dette kan også forårsage muskelsmerter på grund af træthed. Brug god kropsholdning og tag pauser, når du skriver på computeren.

Eksponering for strĂĄling

Mange computere har CRT, eller Cathode Ray Tube, skærme, der afgiver røntgenstråling, der kan påvirke dit helbred. At være udsat for computerstråling kan forårsage kræft, tumorer, abort og fødselsdefekter, hovedpine og søvnløshed. FDA kræver, at en computer og tv-skærme opfylder en strålingsgrænse. Men de giver stadig en lille smule stråling ud. Du kan undgå at udsætte dig selv for denne stråling ved at begrænse din tid ved hjælp af computeren eller ved at øge din afstand fra computeren.

Addiction

Computere giver dig også adgang til en bred vifte af information og underholdning. Folk, der bruger computere af denne grund, som udvikler computerafhængighed. Dette kan få en person til at blive afhængig af onlineaktiviteter som at læse artikler og undersøge for sjov, spille online spil, besøge chatrum, spille eller endda pornografi eller cybersex. Dette kan få personen til at lyve om deres online vaner og aktiviteter, forsømme familie og sociale arrangementer og akademisk svigt. Sterk afhængighed kan kræve, at syge søger professionel terapi.

Del:
Kommentarer