Hvad er de forskellige typer af løb?

Hvad er de forskellige typer af løb?

Løb er den enkleste af sport, der kræver kun et par gode sko og en rute. Alligevel leverer den fremragende fitnessfordele og psykisk glæde. Der er mange typer løb inden for konkurrence, fitness og fornøjelse.

typer

Sprinting sker over korte afstande og leverer anaerobe resultater. Afstandskørsel kan være både anaerob og aerob. Langdistance løber, såsom spor, vej, langrend og maraton, kræver pacing og er aerob i virkningerne. Endelig er der rekreative løb, hvilket kan være i takt med en jog og kan være på forskellige terræn, fra spor til asfalt.

Funktioner

Sprinting er helt rent ud. Mennesker har kapacitet til at sprinte i ca. 300 meter, før iltgæld sænker dem. Fodbold-, fodbold-, basketball-, rugby-, baseball- og andre sportsfunktioner springer i løbet af konkurrencen. Børn elsker at sprint og indarbejde det i deres spil. Sprinting er formaliseret med spor og mark, som har sprinthændelser af forskellig længde. Mellemdistanseløb udføres over 800, 1500 og 3000 meter og en kilometer på banen. Langdistance-løb holdes over 5.000 og 10.000 meter på banen. Langt afstande er også omfattet af langrends- og road races. Langrendsløb varierer fra to miles til omkring 12000 meter, mens løbene kan variere fra 5000 meter (5 kilometer) op til maraton og udover.

Overvejelser

For konkurrencedygtige løb er det bedst at forberede sig på den krævende stress i løbet ved at arbejde regelmæssigt. Sprinters praksis kører afslappet og rytmisk i tophastighed. De kan løfte vægte for at øge muskelstyrken og arbejde på en hurtig start. Mellemdistans løber praksis ved at køre mange "intervaller." Dette betyder at køre ved deres kørehastighed over kortere afstande mange gange under hver træning. For eksempel kan en fire minutters miler løbe ti gentage 400 meter kører i 60 sekunder hver med et skridt langsomt jogging mellem hvert skød. Langdistance løbere vil løbe længere intervaller; for eksempel fem gentage miles i tempoet på en 10.000 meter race. Afstandsløfterne vil også gøre "tempo løber", hvor de løber for flere miles på et simuleret race tempo. Nogle afstandsløbere gør meget lidt øvelse på banen, og foretrækker at køre på veje eller stier. Det er muligt at forbedre hurtigt med interval træning; Men det er let at blive skadet af overarbejde. Mange løbere tager hviledage mellem intervalsessioner og kører nogle få nemme miles.

Fordele

Med hensyn til træning fremmer regelmæssig let løb en sund cirkulation og et stærkt hjerte. Det øger også immunsystemet og forbedrer lungekapaciteten. Mange hyppige løbere hævder at opleve en "løberens høje", en følelse af velvære og afslapning under og efter lange løb. For at opnå optimal fitness anbefales det at køre mindst tre eller fire gange om ugen i mindst 20-30 minutter. Det vil tage begyndere nogen tid at opbygge fitness for at opretholde denne tidsplan. Andre former for aerob træning kan kombineres med løb, såsom cykling, svømning eller gå.

Advarsel

Enhver, der overvejer et træningsprogram, bør konsultere deres læge forud for begyndelsen. Det er vigtigt at bære behagelige løbesko for at undgå skade. Mange langtidsløbere rapporterer problemer med deres knæ. Opvarmning med blide strækninger og nedkøling ved at gå kan hjælpe løbere med at undgå skade.

Del:
Kommentarer