Hvad er cervikal neuropati?

Hvad er cervikal neuropati?

Cervikal neuropati, der også er kendt som cervikal radiculopati, er et udtryk, der bruges til at beskrive de tegn og symptomer, der er forårsaget af kompression af en af ​​nerverne stammer fra rygmarven i din nakke. Nerverne, der opstår fra din livmoderhalssygdom, leverer ryggen af ​​dit hoved, din nakke, dine skuldre og øvre ekstremiteter og de øvre dele af ryggen og brystet. Da dine livmoderhalske nerver styrer både sensation og muskelfunktion i disse områder, kan cervikal neuropati manifestere sig på forskellige måder.

Sensoriske symptomer

Ifølge eksperter på New Yorks Hospital for Special Surgery er de mest almindelige symptomer på cervikal radiculopati smerte og usædvanlige fornemmelser - følelsesløshed, koldt, varme eller prikkende - i din yderste ende i det område, der betjenes af den skadede nerve. Afhængigt af nerve eller nerver, der er involveret, kan du også have hovedpine eller nakkepine. Ubehaget forbundet med cervikal radiculopati kan være invaliderende, og patienter savner ofte arbejde og er ude af stand til at opfylde sociale forpligtelser.

Funktionstab

Selvom smerte og paræstesier - unormale fornemmelser - er de mest almindelige, og som regel de tidligste symptomer på cervikal radikulopati, kompression eller skade på en cervikal nerv kan også føre til funktionelle underskud. Svaghed i skulder-, bicep-, tricep-, underarme- eller håndmuskler er ikke usædvanlig hos mennesker, der har cervikal radikulopati. Reflekserne i dine biceps eller triceps muskler kan også være reduceret eller fraværende, men dette er et tegn, der kun kan påvises under en detaljeret medicinsk evaluering.

Ă…rsager

Din hals er sammensat af en række stablede hvirvler, der er adskilt af hårde, fibrøse puder kaldet diske. Fordi din nakke er meget mobil, er de intervertebrale skiver og leddene mellem hvirvlerne udsat for slid og skade. Leddgigt i din nakke eller en bølgende skive kan påvirke en af ​​nerverne, der kommer ud af din livmoderhalsmarve og udløse cervikal radiculopati symptomer. Sådanne degenerative ændringer er den mest almindelige årsag til cervikal radikulopati. Ifølge en anmeldelse fra 2010 i "Journal of Korean Neurosurgical Society" opstår ca. tre fjerdedele af degenerative cervicale radiculopatier fra arthritis, mens de resterende 25 procent skyldes diskgenerationer. Imidlertid sammentrækker skiver og nakkegigt ofte sammen, så det kan være svært at tildele dine symptomer kun én årsag. Andre mulige årsager til cervikal radikulopati omfatter traumer, ustabilitet på grund af reumatoid arthritis eller andre kroniske sygdomme eller sjældent tumorer.

Diagnose og behandling

En række metoder bruges til at diagnosticere årsagen til cervikal radikulopati, herunder almindelige røntgenbilleder, CT, magnetisk resonansbilleddannelse og elektriske undersøgelser til måling af nerve- og muskelfunktion. Fysisk undersøgelse er vigtig for at bestemme sværhedsgraden på grund af nervekompression. Undersøgelser viser, at 75 til 90 procent af patienterne med cervikal radikulopati vil forbedre sig med konservativ styring, som omfatter orale smertestillende midler, muskelafslappende midler, antiinflammatoriske lægemidler, nakkeoptræning og fysioterapi. Injektion af steroider ind i området omkring den berørte cervical nerve er også en effektiv behandling for mange patienter. Kirurgi er forbeholdt personer med vedvarende symptomer eller alvorlige neurologiske underskud, såsom dyb svaghed i den involverede arm.

Et ord om manipulation

Mange mennesker med ryg- eller nakkeproblemer søger lindring i hænderne på en kiropraktor. I øjeblikket er der utilstrækkelige beviser til at understøtte brugen af ​​kiropraktisk manipulation til behandling af livmoderhalsen radikulopati. En oversigt fra 2012 i "The Journal of the Canadian Chiropractic Association" foreslog, at Neck Disability Index - et spørgeskema designet til at kategorisere symptomerne hos patienter med nakkesmerter - kunne lede kiropraktik manipulation til patienter med cervikal radikulopati. Imidlertid rådgiver de fleste eksperter mod manipulation for denne tilstand. Hvis du har smerter eller følelsesløshed i din nakke eller arm, skal du kontakte din læge for en evaluering.

Del:
Kommentarer