Hvad er canadiske krykker?

Hvad er canadiske krykker?

Ligesom kaner og vandrere, krykker hjælper personer med begrænset bevægelse komme rundt. Personer med brudte ben eller muskulære eller neurologiske problemer er ofte afhængige af krykker til daglige aktiviteter. I modsætning til kugler og vandrere, der bruges enkeltvis, kommer krykker i par, med en krykke til hver side af kroppen. Der er to hovedtyper af krykker: axillær og nonaxillær. Axillære krykker giver støtte under armhulerne eller axilla. Nonaxillære krykker, også kendt som underarme krykker, canadiske krykker eller Lofstrand krykker, giver støtte omkring underarmen.

Design

Lavet af letvægtsaluminium har canadiske krykker en manchet, der passer rundt under armen, lige under albuen. Mange brugere tilføjer padding til indersiden af ​​manchet for ekstra komfort. Brugere tager fat i en håndstang, der strækker sig fra krykken. Håndjernet er ligesom polstret ofte polstret.

Fordele

Sammenlignet med aksillære krykker har canadiske krykker mange fordele. Fordi de er lavet af aluminium, er de lettere end tre aksillære krykker. De er også mindre, fordi de kun strækker sig lige så højt som albuen. Lysstyrken og reduceret højde gør det lettere for enkeltpersoner at klatre op ad trappen. Fordi underarmen er indesluttet i manchetten, er der ingen fare for at droppe krykkerne, hvis du bruger dine hænder til at gribe ind på noget. Endelig stabiliserer underarmen manchetten underarmen, hvilket gør vægten lettere end den er med aksillære krykker.

Ulempe

Den eneste ulempe ved canadiske krykker er, at de for de fleste mennesker støtter en mindre vægtprocent. Selvom det er relativt nemt at overføre 80% af din kropsvægt på aksillære krykker, finder de fleste personer det svært at overføre mere end 50% af deres vægt på canadiske krykker.

Walking med canadiske krykker

Der er flere forskellige måder at gå med canadiske krykker. Personer, der kræver minimal støtte, bruger ofte et topunkts gangmønster, der efterligner at gå uden krykker. Med topunkts-gangen bevæger du højre krykke og venstre fod samtidigt, og bevæg derefter venstre krystal og højre fod. Personer, der kræver betydelig mere support, kan bruge firepunkts gangen. Med denne type gangmønster bevæger du kun en krykke eller et ben ad gangen, idet du altid holder tre punkter i kontakt med jorden. Meget aktive personer, der har stærke torsoer og overkrop, er i stand til at bevæge begge krykker samtidigt, før de svinger deres ben igennem.

Hvem bruger canadiske krykker

Generelt vil folk, der bruger krykker på lang sigt, foretrække canadiske krykker. Personer med kortvarige, akutte skader som brudte ben bruger typisk aksillære krykker. Bemærkelsesværdige kunstneriske figurer, der bruger canadiske krykker, inkluderer velkendte violinist Itzhak Perlman og skuespiller / aktivist Henry Holden.

Del:
Kommentarer