Hvad er biopsier testet under en koloskopi?

Hvad er biopsier testet under en koloskopi?

Ifølge American Cancer Society er tyktarmskræft den tredje mest almindelige kræft hos både mænd og kvinder i USA. Symptomer på tyktarmskræft er de samme som symptomer på andre sygdomme. For at bestemme årsagen til disse symptomer kan der foretages en koloskopi og biopsi. Disse diagnostiske test vil hjælpe din læge med at afgøre, hvilke behandlinger der kan være nødvendige. Biopsier testes for at bestemme hvilken sygdom der kan forårsage dine symptomer.

koloskopi

En koloskopi giver din læge mulighed for at se inde i kolon og endetarm. Denne test giver din læge mulighed for at opdage inflammeret væv, sår eller usædvanlige vækst, som kan være begyndelsen af ​​kræft. En koloskopi bruges til at diagnosticere årsagen til ændringer i tarmbevægelser, mavesmerter, rektal blødning eller uforklarligt vægttab. En koloskopi er en ambulant procedure, og genopretning er normalt hurtig.

Biopsi

Under koloskopi kan din læge beslutte at fjerne en lille prøve af væv til testning. Denne fjernelse af væv kaldes en biopsi. Væv fjernet kan ses under et mikroskop og testes for tegn på sygdom. Test af væv fjernet under en biopsi vil fortælle din læge, hvilken sygdom der kan forårsage dine symptomer.

Kræft

Væv fjernet under en biopsi kan afsløre kræftceller. Dette væv kan komme fra unormale vækstarter som polypper og tumorer eller fra betændt foringsvæv. Tidlig påvisning af kolorektal cancer hjælper med at forbedre dine chancer for genopretning. Kræftceller dannes, når normale celler muterer og vokser ukontrolleret. En biopsi kan hjælpe med at opdage kræftceller, før de er vokset til tumorer og skabt blokeringer i tyktarmen.

polypper

Polyps er vækst, der stikker ud fra formen af ​​din tarm eller rektum. Polyps kan være begyndelsen på kræft. Polyps er precancerøse vækstarter, der kan øge risikoen for at udvikle kræft. Under en koloskopi vil din læge fjerne eventuelle polypper. Fjernelse af polypper kan forhindre, at du udvikler kræft.

bylder

Når væv bliver smittet, kæmper kroppens immunsystem tilbage ved at sende hvide blodlegemer til det inficerede område. Som dine hvide blodlegemer samler i området begynder pus at danne sig. En opbygning af væske, levende og døde hvide blodlegemer, døde væv og bakterier kan danne sig. Denne abscess kan forårsage smerte, ændringer i afføring og blødning. Inficeret væv fjernet under en biopsi kan testes for at bestemme, hvad der forårsager abscessen. De fleste abscesser behandles med antibiotika for at stoppe infektionen.

Kroniske sygdomme

Din biopsi kan også testes for kroniske inflammatoriske tarmsygdomme. Crohns sygdom er en kronisk betændelse i mave-tarmkanalen. Hirschsprungs sygdom er den kroniske blokering af tyktarmen på grund af forkert muskelbevægelse. Ulcerativ colitis gentaget hævelse af tarmene, der fører til fortykkelse af vægge med arvæv. Testet væv kan hjælpe din læge med at bestemme hvilken af ​​disse kroniske sygdomme du har, og hvilke behandlinger ville være bedst.

Del:
Kommentarer