Hvad er bilateral foraminal stenosis?

Hvad er bilateral foraminal stenosis?

Bilateral foraminal stenose er en medicinsk tilstand, der kan nedbrydes for at bestemme dens betydning. Bilateralt betyder, at det involverer to identiske sider. Foramen er en naturlig åbning. Stenose er en indsnævring eller indsnævring af en passage eller kanal. At sætte dem alle sammen, bilateral foraminal stenose er indsnævringen af ​​diskpladsen langs begge sider af rygmarven.

Beskrivelse

Ryggraden består af 33 hvirvler. Hver hvirvler har to foramina, en placeret på hver side, højre og venstre. Disse foramina, eller åbninger, er hvor nerverne løber gennem kroppen. Da foramina bliver forstrengt eller blokeret, bliver nerverne komprimeret og derved forårsager rygsmerter.

Ă…rsager

Foramina kan være smal på grund af medfødte defekter, hvilket betyder at den er til stede ved fødslen. Normalt er tilstanden dog et resultat af degenerativ proces. Det betyder, at tilstanden udvikler sig over tid, med en lav hastighed. Det kan skyldes en gentagen aktivitet, enten en fysisk aktivitet som en fritidssport eller endda en gentagen bevægelse på arbejdspladsen. Denne degenerative proces kan føre til spinal arthritis, eller tilstedeværelsen af ​​osteofytter, der er knoglesporer, der kan stikke ud i foramenrummet. Herniated diske kan også forårsage bilateral foraminal stenose. Mellem hver hvirvel er en intervertebral skive lavet af brusk. Denne disk fungerer som en støddæmper og giver mulighed for bevægelse i ryggen. Disken kan bøje sig ind i foramen rummet, hvorved nerverne komprimeres. De livmoderhvirveler har fremspring på siderne kaldet uncinate proces. Denne del af hvirvlen kan blive forstørret og stikke ud i foramen.

Beliggenhed

Rygsøjlen er opdelt i fem regioner; cervicale er de første 7 hvirvler, der ligger i nakken, thoracen er de næste 12 hvirvler, lændehvirvelsøjlen består af de næste 5 hvirvler og er større, da de støtter meget af kroppens vægt, er sacrum den 4 eller 5 hvirvler, der er fusioneret i den trekantede knogle, og selve bunden af ​​rygsøjlen er kendt som kokcyklen eller halebenet. Foraminal stenose er mest almindelig i livmoderhalsen eller halsen, regionen. Det kan dog også forekomme i den nedre lumbal region. De fleste gange oplever patienten smerte på enten højre eller venstre side af kroppen, men når begge sider påvirkes, resulterer det i bilateral foraminal stenose.

Symptomer

Der er virkelig ingen direkte tegn og symptomer på bilateral foraminal stenose. Symptomerne opstår, når indsnævringen af ​​foramen påvirker nerverne. Når en nerve komprimeres, kan patienten lide af smerte, prikken, følelsesløshed eller svaghed.

Diagnose og behandling

Diagnosen af ​​bilateral foraminal stenose begynder med en diskussion af medicinsk historie og symptomer hos en læge. Lægen kan derefter foreslå enten en røntgen- eller MRI (magnetisk resonansbilleddannelse) for at prøve at fange et billede af indsnævringen. Der er behandlingsmuligheder, som forsøger at behandle symptomerne og helbrede muligheder, der forsøger at rette årsagen til problemet. Behandlingsmuligheder omfatter medicin, kiropraktik, akupunktur, massagebehandling, elektroterapi og meget mere. Cure muligheder omfatter spinale dekompression eller kirurgi, kendt som foraminotomi. En foraminotomi er kirurgi, der stræber efter at udvide foramen rummet hvor nerverne løber.

Del:
Kommentarer