Hvad er behandlingerne for overførbare sygdomme?

Hvad er behandlingerne for overførbare sygdomme?

Overførbare sygdomme spredes fra person til person via patogener som bakterier, vira og svampe. De kan være almindelige, kortvarige sygdomme som forkølelse i halsen eller kroniske sygdomme som malaria og herpes. Behandlingsformen, der er nødvendig for smitsomme sygdomme, afhænger af både kilden og symptomerne af sygdommen. Imidlertid involverer behandlingen normalt en form for hvile, rekreation, medicin eller vaccine.

almindelige

Der er mange almindelige smitsomme sygdomme, såsom halsforkølelse og influenza. De producerer ofte symptomer som ondt i halsen, løbende næse, hoste, nysen, hovedpine, feber og kvalme. Disse kan typisk behandles med tilstrækkelig hvile og over-the-counter medicin. Medicinering til almindelige smitsomme sygdomme kan omfatte smertestillende midler som Tylenol samt nasal decongestants, hostesirupper, anti-kvalme piller og halsdråber. Fælles smitsomme sygdomme spredes sædvanligvis i løbet af få dage eller uger.

Kronisk

Kroniske smitsomme sygdomme er alvorlige og spredes normalt ikke fra person til person via luftbårne patogener. De kan spredes via parasitter, seksuel kontakt eller overførsel af kropsvæsker som blod. I modsætning til halsforkølelse eller andre almindelige sygdomme kan kroniske smitsomme sygdomme vare i måneder eller endog en levetid. Eksempler på kronisk smitsom sygdom omfatter malaria, Lyme sygdom, difteri og hepatitis. Behandling for kroniske smitsomme sygdomme involverer normalt en form for hospitalsindlæggelse, intravenøse antibiotika, receptpligtig medicin og intensiv pleje.

Vacciner

En effektiv måde at behandle en smitsom sygdom på er ved at modtage en vaccine, før din krop bliver smittet. Vacciner virker ved at inficere din krop med en svækket belastning af den faktiske sygdom. Din krop producerer derefter antistoffer til at bekæmpe sygdommen. Antistoffer forbliver i systemet, efter at den svækkede stamme er væk og beskytter kroppen mod senere infektioner.

Visse vacciner skal kun indgives én gang, som f.eks. Vacciner til hunde, mæslinger, kighoste og polio. Andre, som influenzavaccinen, bør tages årligt.

Forebyggelse / Solution

Forebyggelse er den mest effektive form for behandling af smitsomme sygdomme. Forøg dit immunsystem ved at indarbejde højt niveau af antioxidanter, frugter, grøntsager og antihistaminer i din kost. Inddrag mindst 30 minutters motion dagligt for at opretholde styrke og korrekt cirkulation. Drik høje mængder vand (over 2 liter om dagen) og opretholde tilstrækkelig hvile til din krop. Vask dine hænder med sæbe og vand efter brug af badeværelset, håndter ukorrekt kød, nysen, hoste eller røre en snavset overflade.

Advarsel

Nogle overførbare sygdomme har ingen kur. For eksempel er der ingen kur mod seksuelt overførte sygdomme (STD'er) som herpes og HIV. Undgå seksuel kontakt med personer, der er smittet med STD'er, er den bedste og eneste måde at sikre, at du ikke bliver smittet med sådanne smitsomme sygdomme.

Del:
Kommentarer