Hvad er behandlingerne for en knust nerve i skulderen?

Hvad er behandlingerne for en knust nerve i skulderen?

En knust nerve i skulderen forårsager ekstrem smerte og ubehag. Musklerne, knoglerne, brusk, sener og væv omkring nerverne presser på det nervespringende tryk og den "pinched" følelse. Det er vigtigt at søge passende lægehjælp for at forhindre eller mindske permanent skade på nerven.

Hvad er en knækket skuldernerv?

Typisk opstår betingelsen, når der er for meget pres på skuldernerven ved det omgivende væv, såsom brusk, sener, knogler og muskler. Symptomer omfatter muskelsvaghed, følelsesløshed, smerte og en prikkende fornemmelse, som udstråler langs skuldrene og ind i nakke eller ryg. Mens knuste nerver kan opstå overalt i kroppen, påvirker de oftest nakke, skulder og lænd.

Ă…rsager

Nerver kan blive "klæbet" under anstrengende fysisk aktivitet, herunder løb, jogging eller vægtløftning. Problemet kan også stamme fra dårlig kropsholdning, der forårsager væv, der omgiver nerverne til at "skubbe" ind i nerven. I overvægtige mennesker kan den rene masse af overskydende væv, der omgiver en nerve, være årsagen. Problemet kunne være forankret i et andet medicinsk problem, såsom en hernieret spinalskive.

Symptomer og diagnose

Lider rapporterer ofte nedsat sensation i skuldermusklerne omkring de berørte nerver eller nerver. Da nerverne kontrollerer en række forskellige muskler, kan klemning forårsage prikkelse af arm, albue og hænder. Patienterne kan også opleve følelsesløshed eller prikken i skulderen, muskelspændingen eller en "pins og nåle" -følelse, som udstråler langs skuldrene. Hævelse opstår i sjældne tilfælde.

Læger kan generelt diagnosticere knuste skulder nerver på en aftale. De vil gennemgå patientens medicinske historie og nylige fysiske aktiviteter; spørge om den specifikke placering og fornemmelse af smerten; og læg patienten igennem forskellige arm- og benbevægelser. I mere alvorlige tilfælde kan patienten gennemgå en MR eller blodprøver for at undersøge mulige underliggende tilstande.

Behandling

Generelt vil en knækket nerve komme sig tilbage inden for en uge, hvis patienten hviler og følger enkle forholdsregler, som f.eks. At afstå fra motion og enhver anstrengende aktivitet, der kan stresse de omkringliggende skuldermuskler. Patienterne skal sove på ryggen. Hvis de ikke kan, skal de lægge en pude under maven for at holde ryggen lige. Din sundhedsplejerske kan foreslå, at du tager et smertestillende middel som f.eks. Ibuprofen eller Tylenol, eller hvis smerten er signifikant, kan hun ordinere en stærkere receptpligtig smertelindring.

Behandling for alvorlige tilfælde

I svære tilfælde af knuste skulder nerver kan smerten være uudholdelig og endog svækkende. Hvis smertsymptomer ikke aftar inden for få dage, skal patienter kontakte en læge. Lægen kan ordinere stærkere smertestillende medicin og foreslå måske fysisk terapi eller massage for at styrke og forlænge skuldermusklerne. Kirurgi er en sidste udvej.

Del:
Kommentarer