Hvad er bedre: Big eller Small Front Sprocket pĂĄ en BMX Bike?

Hvad er bedre: Big eller Small Front Sprocket pĂĄ en BMX Bike?

BMX cykler har mange forskellige anvendelser fra racing til street riding og snavs hoppe; som sådan afhænger kædehjulstørrelsen stort set på ønsket anvendelse. Begrænsninger i gearkomponenter, bremsemonteringspositioner og baghjulsskalledesigner spiller også en stor rolle i valg af forhjul til kædehjul. Typisk bestemmes den bedste kædehjulstørrelse ved at modregne cyklens tilsigtede formål mod et funktionelt gearforhold afhængigt af den bageste krogfastgørelsesdimensionering og bremseholderplacering.

Fælles gearkombinationer

Et gear ratio diagram som den på bmxultra vil komme til nytte, når du forsøger at bestemme, hvilken størrelse kædehjul til brug. Indtil for nylig var den mest almindelige BMX kædehjul størrelse 44 tænder. Når det er parret med den mest almindelige 16 tand tandhjul på et 20-tommer hjul, får dette en BMX-cykel til at rejse omkring 54 inches hver gang pedalerne fuldfører en fuld revolution. Et 44/16 gearingsforhold er ca. 2,75: 1. Moderne fælles BMX gearkombinationer, der resulterer i et forhold, der giver en tilsvarende afstand, der tilbagelægges med hver pedalrevolution er 42/15, 39/14, 36/13, 25/9 og 22/8. På grund af hub og bremseholderbegrænsninger kan ikke alle BMX-cykler acceptere alle størrelser.

Sprocket Size Hub Begrænsninger

BMX-cyklernes bagerste hylster har typisk en af ​​to gevindstørrelser bearbejdet i kørselssiden - siden kæden lægger til - af navet. Disse gevindskrogskiver accepterer to forskellige størrelser af førerkabinetter. Nogle nav - kaldet flip-flop hubs - har begge sæt tråde på hver side af navskallen for at muliggøre en større mangfoldighed af mulige gearkombinationer. En anden stil - kaldet cassette hubs - bygger tandhjulet direkte i en chauffør, der fastgøres til navet og giver mulighed for meget små bagkåber. Større gevindhubskaller tilbyder typisk bagkrogstørrelser på 16 eller 15 tænder. Mindre gevindskruer kommer i 14 og 13 tænder. Cassette hub drivere kommer typisk i ni eller otte to versioner. Acceptable kædehjulstørrelser afhænger af navets stil, da parring af et 36 tand tandhjul med 16 tand tandkæde vil resultere i en cykel, der pedaler meget hurtigt, men bevæger sig fremad meget langsomt.

Bremsebelægningsbegrænsninger

Mange BMX-cykler bruger en U-stil bagbremse monteret til toppen af ​​rammekæden. Med denne stil af bremseholder vil et meget lille tandhjul og baghjul sænke kæden så meget, at den kommer i kontakt med bremsens top og hæmmer pedal. Typisk er den mindste gearkombination en cykel af denne stil, der tillader en 36/13. Denne størrelse tillader normalt kæden at passere over bremsen med kun få millimeter, mens en 25/9 gearing vil sænke kæden næsten en tomme, hvilket får kæden til at hænge bremsearmen.

Big Sprocket Fordele

Ifølge Odyssey BMX er jo større en kædehjulstørrelse, jo mindre kraft det udøver på en kæde. Derfor vil en BMX-cykel med et større tandhjul opleve mindre brudte kæder eller bageste tandhjul end en BMX-cykel med mindre gearing. Store tandhjulstænder kontakter også kædefladen mindre hyppigt og plejer at have længere end små tandhjul.

Små kædehjulfordele

Små tandhjul bøjes mindre let end store tandhjul, da kontakt med en genstand resulterer i mere gearkraft på et tandhjul, der har mere kontaktflade. Små tandhjul er også lettere at holde kontakten med inerte genstande, mens tricks udføres og generelt oplever mindre skade end større tandhjul, når de udfører stunts. Endelig er små tandhjul lettere end store tandhjul, og vægten er et stort problem med de fleste cyklister og andre operatører af køretøjer, der drives af mennesker, da en lettere tur resulterer i mindre indsats fra rytteren.

Del:
Kommentarer