Hvad er Basil Consolidation?

Hvad er Basil Consolidation?

Basilarkonsolidering er en patologisk sygdomsproces, der finder sted med visse typer lungeinfektioner. Konsolidering kan blokere luftstrømmen gennem dine lunger, hvilket får dig til at føle sig forpustet eller træt. Mens konsolidering alene er sjældent en livstruende tilstand, kan der opstå alvorlige komplikationer, hvis det bliver ubehandlet.

Beskrivelse

"Basilar" refererer til bunden eller bunden af ​​lungerne. Din højre lunge består af tre lobes: den øverste, midterste og nederste. Fordi dit hjerte er placeret på venstre side af din krop og efterlader mindre lungeplads i brystkaviteten, består din venstre lunge kun af en øvre og en nedre lap. Med hensyn til dine lunger betyder begrebet "basilar" -konsolidering konsolidering i en eller begge nedre lober.

Konsolidering

Selv om det er en generel betegnelse, der henviser til akkumulering af et fremmed stof, betyder "konsolidering af lungerne" oftest en bakteriel infektion eller lungebetændelse, der er til stede. Et konsolideret område indeholder tyk, viskøs væske bestående af bakterier, hvide blodlegemer og andre affald. I sin bog klassificerer Dr. Edward Goljan, MD, bakteriel lungebetændelse i to forskellige kategorier: bronkopneumoni, med klumpede områder af konsolidering gennem en eller flere lopper og lymfekontakt, som er konsolidering, der fylder en hel kløft.

Beliggenhed

Mens konsolidering kan danne sig i et hvilket som helst område af dine lunger, er den mest almindelige placering de nedre lobes. Indåndet ilt rejser gennem et netværk af forgrenende luftveje, indtil det når små luftlommer kaldet alveoler, hvor oksygenudveksling finder sted mellem dine lunger og blod.

Når du er oprejst, leder tyngdekraften mere af din indåndede luft til bunden af ​​dine lunger end til lungernes toppe. Lobar lungebetændelse danner derfor sædvanligvis i dine nedre løber. Der er din krops naturlige forsvarsmekanisme, neutrofiler (en type hvide blodlegemer) sammen med andre inflammatoriske celler, der angriber bakterien og forårsager konsolidering.

Bakteriel lungebetændelse

Ifølge U.S. National Library of Medicine og National Institutes of Health er bakterielle lungeinfektioner de mest almindelige årsager til lungebetændelse. Hos voksne er Streptococcus pneumoniae den mest almindelige årsag til bakteriel lungebetændelse. S. pneumoniae kan spredes fra person til person af små luftdråber, på samme måde som sæsoninfluenza spredes. Fælles symptomer forbundet med bakteriel lungebetændelse omfatter høj feber, kulderystelser og en produktiv hoste, det vil sige en hoste, der bringer væske op fra lungerne.

Diagnose og behandling

Læger bruger en række metoder til at identificere forekomsten af ​​basilærkonsolidering. To af disse metoder lytter til ånden lyder gennem et stetoskop og banker på ribbenburet. Behovet for indlæggelse afhænger af sværhedsgraden af ​​din sygdom og dit generelle helbred ellers. Din læge vil straks starte en antibiotikakurs efterfulgt af et tilpasset behandlingsforløb, hvis laboratorieresultaterne anser det for nødvendigt.

Del:
Kommentarer