Hvad er årsagerne til neuropati i fødderne og benene?

Hvad er årsagerne til neuropati i fødderne og benene?

Neuropati er nerveskader. Nummenhed og prikken i fødder og ben signalerer normalt neuropati. Senere symptomer omfatter svaghed og smerte. Der er mange mulige årsager til neuropati i underekstremiteterne.

Fakta

Neuropati kan erhverves eller arves. Mange mennesker, der har neuropati i fødder og ben, har udviklet denne tilstand som en komplikation af diabetes.

Arvelighed

Nogle arvelige lidelser forårsager nerveskader i fødder og ben. Den mest almindelige af disse er Charcot-Marie-Tooth, som forårsager ekstrem svækkelse og følelsesløshed i musklerne i ben og fødder.

Risikofaktorer

Risikofaktorer for udvikling af neuropati i ben og fødder omfatter diabetes, alkoholisme og vitaminmangel. Nogle infektioner, såsom HIV / AIDS, reumatoid arthritis, sarcoidose og Guillain-Barre syndrom, kan føre til neuropati.

Eksterne faktorer

Neuropati kan skyldes eksterne faktorer som eksponering for giftige stoffer. Det kan også være forårsaget af fysisk traume eller langvarigt pres på en nerve.

Overvejelser

Ifølge Neuropathy Association, er næsten en tredjedel af neuropati tilfælde betragtes idiopatisk, hvilket betyder årsagen er ukendt.

Del:
Kommentarer