Hvad er årsagerne til neuropati i fødderne og benene?

Hvad er årsagerne til neuropati i fødderne og benene?

Neuropati er nerveskader. Nummenhed og prikken i fødder og ben signalerer normalt neuropati. Senere symptomer omfatter svaghed og smerte. Der er mange mulige årsager til neuropati i underekstremiteterne.

Fakta

Neuropati kan erhverves eller arves. Mange mennesker, der har neuropati i fødder og ben, har udviklet denne tilstand som en komplikation af diabetes.

Arvelighed

Nogle arvelige lidelser forårsager nerveskader i fødder og ben. Den mest almindelige af disse er Charcot-Marie-Tooth, som forårsager ekstrem svækkelse og følelsesløshed i musklerne i ben og fødder.

Risikofaktorer

Risikofaktorer for udvikling af neuropati i ben og fødder omfatter diabetes, alkoholisme og vitaminmangel. Nogle infektioner, såsom HIV / AIDS, reumatoid arthritis, sarcoidose og Guillain-Barre syndrom, kan føre til neuropati.

Eksterne faktorer

Neuropati kan skyldes eksterne faktorer som eksponering for giftige stoffer. Det kan også være forårsaget af fysisk traume eller langvarigt pres på en nerve.

Overvejelser

Ifølge Neuropathy Association, er næsten en tredjedel af neuropati tilfælde betragtes idiopatisk, hvilket betyder årsagen er ukendt.
Hvad er årsagerne til neuropati i fødderne og benene?

FAQ - 💬

❓ Hvad er perifær neuropati?

👉 Perifær neuropati er en sygdomstilstand i en eller flere nerver. Man kan få neuropatier i både de nerver, der kan sanse (sensoriske nerver), og de nerver der kan få musklerne til at bevæge sig (motoriske nerver). Der findes akut og kronisk nerverbetændelse.

❓ Hvad er nervebetændelse i benene?

👉 Nervebetændelse i benene. Nervebetændelse (neuritis) opstår i det perifære nervesystem, som overfører signaler fra hjernen og rygmarven til og fra musklerne, organerne og huden. Hvis en nervecelle beskadiges kan man få nervebetændelse. Typiske symptomer på nervebetændelse i benene er brændende smerter, snurren eller følelsesløshed i benene.

❓ Hvad er årsagerne til nervebetændelse?

👉 Der findes rigtig mange forskellige sygdomme, der kan give nervebetændelse. Blandt de hyppigste er: Arvelige årsager. Blandt andet Charcot-Marie-Tooth sygdom, en sygdom der giver langsomt tiltagende svaghed i benene og nedsat følesans.

❓ Hvad er symptomerne ved Diabetisk neuropati?

👉 Ved den mere akutte diabetisk neuropati er symptomerne primært: 1 Smerter og nedsat kraft i en eller flere muskler, som regel er symptomerne forbigående 2 Undertiden ses der såkaldte paradokse symptomer som fx smerter i fødder, som ikke har følesans 3 Muskelsvind ses sjældent 4 Hænderne rammes som regel kun ved alvorlig og fremskreden sygdom More ...

Del:
Kommentarer