Hvad er årsagerne til nattesved hos mænd?

Hvad er årsagerne til nattesved hos mænd?

Nat-sved er ikke kun almindeligt for præ-menopausal kvinder. De er også en almindelig forekomst hos mænd. Der er mindst 173 medicinske tilstande, der forårsager nattesved. Ikke alle nattesveder er årsag til alarm, men de kan skyldes alvorlige medicinske tilstande, der skal undersøges af en læge. Det er meget nemmere for din læge at bestemme årsagen til nattesved, hvis du udelukker miljømæssige faktorer først. Sørg for at fortælle din læge om eventuelle medicin, du tager.

Night Sweats forårsaget af medicin

Der er flere årsager til nattesved hos mænd, der ikke er livstruende, og medicin er generelt en af ​​dem. De omfatter antidepressiva, acetaminophen, Viagra og nitroglycerin. Disse lægemidler og andre reagerer med kropskemi og forårsager nattesved. Nogle medicin kan undgås, men andre kan ikke. Hvis symptomerne vedvarer, kan du tale med din læge om muligvis at skifte til en anden medicin.

Miljø

Overvej dit miljø. Hvis det værelse, du sover i, er for varmt, kan det forårsage nattesved. At have for mange tæpper er en anden årsag til nattesved. Disse årsager er det nemmeste at rette op. Det er bare et spørgsmål om at justere temperaturen eller fjerne nogle af dækslerne. Ikke alene er disse lettest at helbrede, de er også det første sted at begynde at eliminere faktorer.

Stress

Stress er en af ​​de mest almindelige årsager til nattesved relateret til mænd. Stress eller angst sætter en belastning på hvert organ i kroppen. Det øger hjertefrekvensen og øger adrenalinniveauet. Stress udløser også nerverne, der fører til svedkirtlerne. Stress sætter din krop i kamp eller fly mode. Disse faktorer alene vil øge sandsynligheden for at svede om natten.

Ukendt årsag

Idiopatisk hyperhidrose er en type af nattesveder, der ikke har været forbundet med nogen medicinsk eller miljømæssig tilstand. Med denne tilstand har kroppen overproduceret sved og kan ikke knyttes til nogen medicinsk eller miljømæssig årsag. Sveden opstår normalt på hovedbunden, under armene, på hænderne og i fødderne. Der er en kirurgisk procedure, som nu kan hjælpe med denne tilstand. Denne procedure har hjulpet mange lider af idiopatisk hyperhidrose. ETS-Endoscopic Thoracic Sympathectomy er en proces, hvor den nerve, der regulerer sved, simpelthen skæres i problemområderne.

Medicinske Betingelser

Der er flere alvorlige medicinske tilstande, der kan forårsage nattesved. Nogle af disse tilstande omfatter tuberkulose, hypoglykæmi, kræft og infektioner. Tuberkulose er den mest almindelige sygdomstilstand, der forårsager nattesved. Den vigtigste form for kræft er lymfom. Natsved er ofte et tidligt symptom på lymfom, men normalt ikke det eneste symptom. Infektioner såsom betændelse i hjerteventiler, også kendt som endokarditis, kan også være årsag til nattesved. En anden medicinsk årsag til nattesved er aids. Aids er en autoimmun-mangel, der mindsker kroppens evne til at bekæmpe infektioner.

Hormoner

Manglen på normale testosteronniveauer hos mænd kan forårsage nattesved. Denne årsag er mere udbredt hos mænd over 50 år. Når du er gammel, begynder dine testosteroniveauer at falde. Dette hormonfald, der kaldes andropause, sker ikke så hurtigt hos mænd som overgangsalderen gør kvinder. Det er et meget langsomt og gradvist fald i testosteronniveauet. Mænd kan have blink og nattesvamp det samme som kvinder gør. Denne tilstand påvirker kun ca. 5 procent af den mandlige befolkning. Hormonudskiftningsterapi kan hjælpe med dette problem.

Identifikation

Det er vigtigt at begynde at udelukke de ikke-medicinske fælles årsager først. Hvis det værelse du sover i er for varmt, skal du afkøle det. Reducer stressniveauet. Stress eller angst forårsager ikke kun nattesved, men det er svært på dit generelle helbred. Når ikke-medicinske forhold er blevet udelukket, er det på tide at se en læge at bestemme årsagen.

Del:
Kommentarer