Hvad er årsagerne til morgen højt blodtryk?

Hvad er årsagerne til morgen højt blodtryk?

En moderat stigning i blodtrykket om morgenen er almindeligt for de fleste af os, da vi ramte gulvet og forsøgte at få os klar til arbejde, hunden fodrede, frokoster pakket og børnene i skole. Morgener er stressende og fører til forhøjet blodtryk. Men hvis du allerede har blodtryksproblemer og oplever alvorlige blodtryksstigninger om morgenen, skal du diskutere det med din læge.

Diurnal Mønster

Blodtryk har et dagligt (dagligt) mønster, ifølge Mayo Clinic og Dr. Sheldon G. Sheps, M. Bloodtryk springer sædvanligvis sent på eftermiddagen, men nogle individer oplever højt blodtryk om morgenen. Dette kan skyldes nyresygdom, visse lægemidler, herunder kortikosteroider, tobaksbrug, søvnapnø, dårligt kontrolleret blodtryk, binyrens tumorer, stress, koffein og arbejde om natten. Ifølge Dr. Sheps er der tilgængelige medicin, som du tager før du går i seng, og det vil aktiveres, før du rejser op og forhindrer den drastiske stigning i blodtrykket om morgenen. Spørg din læge om oplysninger om disse medicin, hvis du oplever højt blodtryk om morgenen.

Mangel på søvn

Hvis du ikke har haft en fuld nats søvn i år, vil dette gøre dit blodtryk bølge om morgenen, ifølge Dr. Sheps. Han nævner en undersøgelse, hvor deltagere, som var i alderen 32-59 år, som konsekvent sov mindre end seks timer om natten, blev sporet. Deres risiko for højt blodtryk om morgenen var mere end dobbelt så stor som risikoen for dem, der sov seks timer eller mere hver nat. De yngre deltagere var langt mere udsatte for at udvikle højt blodtryk end dem, der var 59 år gamle, men sovede mindre end seks timer om natten.

Hjerteanfald

Hjerteangreb er berygtede for at slå tidligt om morgenen, ifølge Pslgroup i forbindelse med stigende blodtryk. Ifølge Garret A. FitzGerald, MD, direktør for Institut for Translational Medicine and Therapeutics ved University of Pennsylvania's School of Medicine, da blodtryksrespons til stress tidligt om morgenen er høflighed af stigende caetcholaminer (norepinephrin og epinephrine), som er forbundet med en persons indre ur. Hvis uret kunne stoppes via brug af stoffer, kan dette forhindre hjerteanfald. Ældre mennesker vil især drage fordel af dette, fordi de har en bestemt stigning i blodtrykket om morgenen. Denne undersøgelse, som blev udført på mus, blev finansieret af National Institutes of Health.

Morgenstød

Høj morgen blodtryk er intet at scoff på. Det kan betyde, at du er på vej mod et slagtilfælde eller hjerteanfald, ifølge Dr. Shafiq Qaadri. Når en person oplever et blast af højt blodtryk om morgenen, betragtes dette som en blodtryksbølge. Dr. Qaadri anbefaler, at de med højt blodtryk overvåger deres tryk, hjemme, især om morgenen, som en forebyggende foranstaltning.

Overvåge

Dr. Qaadri anbefaler også, at en person, der kæmper med højt blodtryk om morgenen, overvåger blodtryksniveauet i løbet af dagen, så han kan lære, hvad hans blodtryksmønstre er, og hvilke aktiviteter eller påvirkninger der kan være ansvarlige for stigning i blodtryk. Når du ved dette, kan du træffe passende foranstaltninger.

Del:
Kommentarer