Hvad er årsagerne til listløshed?

Hvad er årsagerne til listløshed?

Følelser af lethed eller udmattelse er normale for folk til at føle lejlighedsvis, men vedvarende følelser af lethed kan være et symptom på en underliggende sygdomstilstand. Hvis du oplever kronisk lethed, er det vigtigt at tale med en læge og finde den underliggende årsag til din træghed.

Funktioner

Selvom det er træt er en normal biologisk tilstand, kan en som tilskynder til mere hvile og afslapning, udmattelse og følelser af vedvarende lethed, tyde på en mere alvorlig medicinsk tilstand. Følelser af listløshed kan skyldes mange forskellige følelsesmæssige, psykologiske og medicinske tilstande, og diagnosticering af den rette årsag til lethed er afgørende for behandling af patienten.

Normale følelser af listløshed

Ofte oplever folk følelser af lethed, hvis de ikke får den rette mængde søvn. Det anbefales at voksne får 6 til 8 timer søvn om natten, børn skal få 10-12 timer og småbørn, 14-16 timer. Hvis du ikke modtager den rigtige mængde søvn, vil kroppen blive røvet af den energi, det har brug for til at omdanne næringsstoffer til energi. Patienterne kan også opleve følelser af lethed efter en anstrengende træning, da kroppen arbejder hårdere end normalt og kræver ekstra hvile. Hvis du oplever vedvarende følelser af lethed uden anstrengende motion og får tilstrækkelig søvn, kan du lide af en mere alvorlig sygdomstilstand, herunder depression, Crohns sygdom eller en angstlidelse.

Livsstilsårsager

Generelt kan folk, der oplever ubesværet, være det fordi deres krop ikke er i en sund tilstand. Hvis en person er drastisk over- eller undervægt, kan hans krop ikke være i stand til at omdanne mad til energi, hvilket resulterer i muskel træthed og udmattelse. Desuden vil en utilstrækkelig mængde fysisk aktivitet forbyde blodcirkulationen i musklerne, hvilket resulterer i træthed og udmattelse. Endelig vil det ikke resultere i vitamin- eller mineralmangel, hvis man ikke modtager de rette næringsstoffer fra sund mad. Disse mangler berøver kroppen sin evne til at håndtere energi effektivt, hvilket resulterer i lethed og muskel træthed.

Psykologiske årsager

Følelser af udmattelse kan også indikere en psykologisk eller følelsesmæssig lidelse. Depression omfatter ofte følelser af udmattelse og sløvhed, og undertiden følelser af lethed er det eneste symptom på depression. Desuden får angstlidelser kroppen til konstant at være på vagt, hvilket resulterer i følelser af udmattelse. Endelig mange receptpligtige medicin og stoffer --- herunder ulovlige stoffer og alkohol --- forårsager, at kroppen føler sig træt eller resulterer i øget døsighed, så tal med en læge, hvis du har mistanke om, at din medicin resulterer i vedvarende udmattelse.

Medicinske årsager

Hvis en person mistænker, at hendes vedholdende larmløshed ikke er et resultat af psykiske eller livsstilsbetingelser, er det muligt, at følelserne er bragt på af en mere alvorlig medicinsk tilstand. Fordi lethed kan skyldes mange forskellige forhold, er det vigtigt at tale med en læge og modtage en ordentlig diagnose. Flere tilstande, der kan forårsage lethed, omfatter akut meningitis, bakteriel meningitis, akrodyni, dehydrering, citrullinæmi, hyperglykæmi, nyresten, Möller-Barlow sygdom, Reye's syndrom, tuberkulose meningitis og aluminium eller selenforgiftning. Desuden kan infektion og betændelse forårsage følelser af udmattelse, da kroppen arbejder hårdt for at bekæmpe infektionen. Yderligere test, herunder blodprøver, vil bidrage til at bestemme udbrudets rod.

Løsninger

Mens medicinske, psykologiske og følelsesmæssige forhold, der resulterer i udmattelse, ikke kan forhindres, kan visse livsstilsbeslutninger bidrage til at reducere mængden eller hyppigheden af ​​lethed. Spise en sund kost, opretholde en normal kropsvægt og sikre den rette mængde søvn bør bidrage til at reducere udtømmende tilstande. Derudover vil daglige kosttilskud og vitaminer bidrage til at sikre, at kroppen får de rette næringsstoffer. Fordi motion hjælper med at cirkulere blod, styrke muskler og knogler og øge immunsystemet, er regelmæssig motion afgørende for bekæmpelse af udmattelse.

Del:
Kommentarer