Hvad er årsagerne til højre hoftepine?

Hvad er årsagerne til højre hoftepine?

Højre hoftepine kan forekomme i to steder på kroppen. Det kan forekomme på højre side af hofte nær øverste lår eller det kan forekomme i lyskeområdet hvor hofteleddet ligger. Hæftesmerter kan mærkes i leddet selv eller i vævene omkring hoftefugen, hvilket gør hoftepine vanskeligt at diagnosticere.

Gigt

En form for gigt, som kan påvirke højre hofte er slidgigt. Denne type arthritis kan påvirke en person, der har oplevet en brud på højre hofte eller højre bækkenområde.

Avaskulær nekrose af hoften

Ifølge Mayo Clinic, når blodgennemstrømning til højre hofte afbrydes, kan der opstå en tilstand, der hedder avaskulær nekrose. Knoglevæv dør som et resultat af ophørt blodgennemstrømning. Avaskulær nekrose påvirker normalt lårbenet, men kan forekomme i andre områder af hofteren. Patienter med denne tilstand kan opleve smerter, som udsender benet.

Bursitis

Bursitis er en tilstand, der opstår, når 'bursa' eller væskefyldte sacs omkring væv og ledd bliver betændt. Høften er et fælles sted for bursitis at forekomme. Patienterne kan opleve ømhed, stivhed eller rødme omkring det fælles område.

Lupus

Patienter med invaliderende ledsmerter kan have en tilstand, der hedder Lupus. Lupus er en autoimmun sygdom, der angriber en persons væv og forårsager betændelse. Sammen med fælles maling kan patienter opleve træthed, feber, mundsår og hudlæsioner.

Hoftefrakturer

Høftbrud er almindelig hos patienter over 65 år. Høftbrud er også mere almindelig hos kvinder på grund af tabt knogletæthed, når de bliver ældre. Patienter oplever normalt svær smerte og er ude af stand til at bære vægt på den ramte hofte og ben.

Hip Labral Tear

Hip Labral tårer kan påvirke atleter, der oplever sportsrelaterede skader. Tågen optræder på vævet nær din hofteforbindelse. Foruden smerte kan patienter med Hip Labral tårer opleve en fangende følelse i eller nær leddet.

Del:
Kommentarer