Hvad er årsagerne til gennembrud blødning mens p-piller?

Hvad er årsagerne til gennembrud blødning mens p-piller?

Gennembrud blødning er, når menstruationsblødning opstår mellem perioder. Det kan være let spotting eller lige så tung som din typiske periode. Dette kan ske, når du tager et p-piller. Dette kan blive et meget frustrerende problem for kvinder på pillen, fordi en af ​​grundene til at de måske tager det i første omgang, er at regulere deres cyklusser. Der er flere grunde til, at gennembrud blødning kan forekomme. At finde årsagen til problemet er det første skridt til at finde en løsning.

Patientadfærd

Den mest almindelige årsag til gennembrud blødning er patientens manglende nøjagtighed at følge instruktionerne for medicinen. Vejledningen bør læses grundigt, og eventuelle spørgsmål skal diskuteres med patientens gynækolog inden brug. Det vigtigste er at huske at ikke springe over doser. Det bør tages samtidig på samme tid hver dag. Cyklusen er så følsom og præcis, at pillen skal tages inden for en 15-minutters tidsramme hver dag. Find en måde at huske at tage din pille på samme tid hver dag. Dette kan betyde at indstille en alarm på din mobiltelefon for at minde dig om.

Østrogen og progestin

Formlen for orale præventionsmidler er en kombination af de to hormoner østrogen og progestin. Østrogen får livmoderens foring til at vokse, mens progesteron stabiliserer det. Læger begynder normalt ved at ordinere et oralt antikonceptionsmiddel, der har den mindste mængde af disse hormoner. Disse piller er kendt som "lav dosis" og er effektive hos mange kvinder. Det meste af tiden er kun en lille dosis af hormonerne nok til at forhindre graviditet. For nogle kvinder indeholder lavdosispillen imidlertid ikke tilstrækkeligt østrogen til at opretholde endometriumets stabilitet, og gennembrud blødning forekommer. Dette kan normalt afhjælpes ved at skifte til et oralt præventionsmiddel med mere østrogen eller en højere kombination af begge hormoner.

Type progestin

Ikke alene kan gennembrud blødning forekomme på grund af mængden af ​​østrogen og progestin, det kan også afhænge af typen af ​​progestin. Der er flere forskellige typer af progestin, der anvendes i forskellige orale præventionsmidler. De to klassifikationer er gonaner og estranges, og hver kategori indeholder en række forskellige typer. At skifte til en pille med en anden type progestin kan være tilstrækkeligt til at stoppe gennembrud blødning.

Cyklus længde

Du har sikkert set reklamerne og hørt om det orale præventionsmiddel, der giver dig mulighed for kun at få din periode fire gange om året. Selvom dette kan lyde godt, forekommer det at gennembrud blødning forekommer oftere med denne form for pille og andre forlængede cykluspiller end med 28 dages regimenspiller. Skift fra længere cykluspille til en 28-dages pille kan reducere gennembrudsblødning, men den faktiske menstruation vil forekomme hyppigere.

Andre faktorer

Andre faktorer kan bidrage til gennembrud blødning. Rygere har tendens til at have flere problemer. Også flere seksuelt overførte sygdomme kan bidrage til blødning mellem cyklusser. Nogle gange kan visse receptpligtige lægemidler reagere negativt med p-pillen. En patient, der har haft uregelmæssig blødning i flere måneder, og andre årsager er blevet udelukket, bør testes for livmoderhalskræft og endometrisk cancer eller godartet vækst.

Del:
Kommentarer