Hvad er årsagen til stifter og nåle i foden?

Hvad er årsagen til stifter og nåle i foden?

Fornemmelsen af ​​prikken og følelsesløshed (eller pins og nåle) i fødderne kaldes paræstesi. Paræstesi kan skyldes en række forskellige fysiske lidelser eller miljømæssige forhold, og kan enten være en forbigående fornemmelse eller et kronisk problem, afhængigt af kilden.

Transient og akut symptomer

Transient paræstesi er den almindelige forekomst af pins og nåle og har ingen varige skadelige virkninger. Dette kan påvirke dine fødder af en række årsager, herunder åbent mundhyperventilationssyndrom og panikanfald. Den mest almindelige årsag til paræstesi er vedvarende pres på en nerve i dine ben, som kan hæmme eller overstimulere funktionen af ​​nerverne, der fører til dine fødder. Fjernelse af trykket resulterer normalt i den gradvise aflastning af stifterne og nålefølelsen. Det kan også være forårsaget af at holde knæene bøjet for længe, ​​hvilket tvinger blodcirkulationen til dine fødder til at blive afkortet.

Kronisk paræstesi

Kronisk paræstesi kan skyldes nerveskade og dårlig cirkulation, eller en kombination af begge. Dårlig cirkulation af lemmerne kan være forbundet med perifer vaskulær sygdom, som kan begrænse blodgennemstrømningen og fratage nerver af næringsstoffer. Over tid kan plaque buildup briste, der forårsager koaguleringer og indsnævring af dine arterielle åbninger eller lukker dem helt. Med dine celler ude af stand til at levere ordentlige signaler til hjernen, er du tilbage med følelsen af ​​pins og nåle i dine ekstremiteter. Denne type kronisk paræstesi kan være et symptom på vitaminmangel, underernæring eller en metabolisk lidelse, som diabetes. Andre mulige årsager til nerveskader er neuropati og Lyme-sygdom.

Behandling

Kronisk paræstesi bør behandles af en læge. En nerve ledningsstudie eller CT scan kan være nødvendig for at foretage en diagnose og bestemme det bedste behandlingsforløb. I nogle tilfælde kan rocking dit hoved fra side til side forsigtigt hjælpe med at strække ud i nerverne og lette fornemmelsen af ​​stifter og nåle. Hurtig lindring kan også komme ved at massere det berørte område.

Del:
Kommentarer