Hvad er årsagen til overførbare sygdomme?

Hvad er årsagen til overførbare sygdomme?

Overførbare sygdomme er dem, der spredes fra en person til en anden person, fra dyr til dyr, eller fra dyr til person, eller omvendt. Det er sandsynligt, at alle vil komme ned med en smitsom sygdom på et eller andet tidspunkt i deres liv. Det er vigtigt at lære om årsagerne til smitsomme sygdomme og måder at forhindre deres spredning på. For eksempel kan nogle sige, at hiv er forårsaget af seksuel kontakt. Det er ikke sandt. Det er simpelthen den måde, det spredes på. Årsager til smitsomme sygdomme er afhængige af en række faktorer, herunder agenten, miljøet, overførselsmetoden og værten.

Agent

I de fleste tilfælde er smitsomme sygdomme enten vira eller bakterier. Disse er kendt som agenter. Begge har evnen til at forårsage bemærkelsesværdigt lignende symptomer. I de fleste tilfælde skal de, der er usikre, kontrolleres af en læge for at få en præcis diagnose. I begge tilfælde kan lægen ordinere en behandlingsplan, hvis en findes, for patienten.

Miljø

En af de primære årsager til smitsomme sygdomme er miljøet. Sygdomme er meget mere tilbøjelige til at sprede sig på steder, hvor hygiejnepraksis er minimal. Desuden er at være omkring dem med smitsomme sygdomme også en højrisikofaktor. Derfor skal man sørge for at holde miljøet så rent som muligt og undgå direkte kontakt med dem, der er syge, når det er muligt.

Overførselsmetode

Overførbare sygdomme kan overføres på en række forskellige måder. De farligste er dem der kan overføres gennem luften. Bodily væsker også frembyde et primært køretøj til overførsel, især spyt, slim og blod. Seksuel kontakt er en anden måde at overføre nogle former for smitsomme sygdomme.

Vært

Hver virus skal have vært for at gennemføre en livscyklus for replikation, som er ansvarlig for at få en person til at blive syg. Bakterier, som kan leve i længere tid uden for en vært, skal stadig finde en til sidst. Derfor er disse agenter konstrueret ved evolution for at søge en vært så hurtigt som muligt.

Forebyggelse

For at en smitsom sygdom skal blomstre, skal alle disse faktorer være på plads. I nogle tilfælde kan agenset forebygges gennem en vaccine. I andre tilfælde bekæmpes overførbare sygdomscentre på miljøet, overførselsmetoden eller værten. Holde omgivelser rent, undgå overførselsmetoder og praktisere sunde spisevaner og motion vaner kan alle hjælpe. Hvis du bærer en maske, kan det også være nyttigt.

Behandling

Når en sygdom inficerer en person, kan der være en række forskellige valg. Antivirale lægemidler kan hjælpe med at svække virussen. Antibiotika kan dræbe en bakterie. Men der er nogle vira, der er immune mod antivirale produkter og nogle bakterier, blevet resistente overfor antibiotika. I nogle tilfælde afhænger behandlingen af ​​at kontrollere, snarere end at besejre infektionen.

Del:
Kommentarer