Hvad er årsagen til nummenhed i benene og fødderne?

Hvad er årsagen til nummenhed i benene og fødderne?

Hvis du føler følelsesløshed i dine ben og fødder, eller andre steder i din krop, betragtes dette som sensorisk tab. Numbness kan skyldes simpelthen at sidde i en stilling for længe eller sidde i en akavet position og derefter indse, når du forsøger at stå op, at dine ben eller fødder er følelsesløse. Dette er en midlertidig betingelse, der går væk, ifølge AARP. org. Fod og ben følelsesløshed kan dog også indikere, at noget alvorligt er forkert.

Nervebeskadigelse, plaque

Hvis du har lidt nerveskade på din bageste ryg, kan det medføre sensorisk tab i dine fødder og ben. Hvis du har en hernieret disk, som lægger pres på ryggener, kan dette føre til følelsesløshed i ben og fødder. Vaskulær claudikation opstår, når der opstår plaqueopbygning, hvilket begrænser blodstrømmen til et område. Det kan forårsage en prikkende fornemmelse samt smerte og følelsesløshed. Aterosklerose kan resultere i plaque build up. Reumatolog Dr. Nathan Wei forklarer, at når arterier, som overfører blod fra hjertet til benene, bliver blokeret, vil smerte og følelsesløshed resultere. Det berørte ben kan gøre en skygge af lilla og vil føle sig køligere at røre end det upåvirkede ben.

FRK

Multipel sklerose, som er en progressiv sygdom, der resulterer i neuro-degeneration (nerveskade), kan forårsage følelsesløshed. Kvinder er ramt af MS mere end mænd. Denne tilstand beskadiger beskyttelsesdækket, myelinskeden, der dækker nerveceller. Sensoriske impulser standser eller sænkes, når der er sket skade på denne dækning, ifølge AARP.

Slag

Hvis du har oplevet et slagtilfælde, kan dette medføre følelsesløshed og prikkende samt tab af balance og koordinering. Når et slag indtræffer, afbryder blodtilførslen til en del af hjernen.

Sygdomme nerver, pinched nerver, ischias

Hvis du har lidt nerveskade, vil du i almindelighed inden indtrængen af ​​følelsesløshed opleve en nåle-og-pin, stikkende eller brændende fornemmelse, som kaldes paræstesier. Sygdomme i nerver kan også resultere i paræstesier og derefter følelsesløshed, ifølge forkert diagnose. Dr. Nathan Wei forklarer, at en klemt nerve- eller nerveindfangning kan forekomme i nedre ryg og dette vil resultere i ben- og / eller fod følelsesløshed, som kaldes lumbale radiculopati. Ischias, som er forårsaget af skader på nervesystemet, er en alt for almindelig forekomst. Det resulterer i bensmerter og følelsesløshed og lændesmerter, ifølge Health Hype. En person kan mærke prikken, svaghed og følelsesløshed i en eller begge ben som følge af ischias.

Cyster

Arachnoid cyster kan forårsage ben og fod følelsesløshed og en prikkende fornemmelse. Denne tilstand er sjælden. Det opstår, når cyster, der er cerebrospinalvæskefyldte sacs, udvikler sig mellem kraniumbunden og hjernens overflade.

Diabetes, kræft

Hvis du lider af diabetes, kan det medføre følelsesløshed i ben og ben. Kræft i hjernen kan resultere i ben følelsesløshed, ifølge forkert diagnose.

Del:
Kommentarer