Hvad er årsagen til næsepukker?

Hvad er årsagen til næsepukker?

De fleste tror, ​​at næseplukning er grov og usanitær og hævder, at de aldrig går i gang med en sådan ringe adfærd. Men ifølge en undersøgelse fra 1995 foretaget af "The Journal of Clinical Psychiatry" identificerede 91 procent af 254 personer anonymt sig som nuværende næseplukkere. Det ser ud til, at flere mennesker vælger deres næse, end de ville bryde sig om at indrømme. Næseplukning er en uskyldig adfærd for de fleste. For en mindre procentdel kan det blive en psykiatrisk lidelse.

Dårlig vane

Den mest almindelige årsag til næseplukning opstår, når en person lejlighedsvis vælger sin næse, mens han mistes i tankerne eller ud af ren kedsomhed. Denne handling er sammenlignelig med en person, der bider hans eller hendes søm eller kniplinger eller plukker på en scab absentmindedly. Dette betragtes som en lejlighedsvis udført dårlig vane og intet mere. Det er ikke ualmindeligt at opleve næseplukning udført offentligt. En chauffør, der er tapt i tanken, mens han stopper ved et rødt lys, kan blive spottet og plukket hans næse. En kedelig kontorist kan blive fanget ved at plukke sin næse på sit skrivebord. Folk, der bliver fanget, vælger deres næse, er normalt flov, da de fleste tror, ​​at næseplukning skal udføres privat.

Lindring af irritation

Nasale passager har en tendens til at blive tørret ud og irriteret af ting som overdrevent tørre atmosfærer, allergier, kemikalier og luftforurening. Et almindeligt svar på næsetørhed og irritation er at plukke og ridse på det forstyrrende område. Ligesom ridser på tørre pletter på hænder eller ansigter vil ikke helbrede tørheden og kan faktisk gøre det værre, næsepukker for at lindre næsesirritation, vil ikke stoppe irritationen fra at forekomme. Som et alternativ til næseplukning anbefales produkter, der er oprettet til at afhjælpe disse problemer. Nogle eksempler omfatter fugtighedsgivende nasalsprayer, allergimedicin og neti potter til nasal vanding.

Fjernelse af næsesekretioner

Hovedforkølelse, sinusinfektioner og allergier forårsager næsesekretioner, eller slim, at opbygge i næsepassagerne. Disse sekreter begynder vådt, men tør derefter op med tiden. Hovedforkølelse og sinusinfektioner kan forårsage store mængder slim til stede i næsen, hindre passagerne og gør det vanskeligt at trække vejret. Allergier kan producere en stabil, drypende og stærkt irriterende strøm af sekretioner for at strømme fra næsen. Denne blokering eller strøm af slim opfordrer en person til at plukke i sin næse i et forsøg på at fjerne opbygningen af ​​slim eller tørre sekretionerne væk.

Tvangslidelse

Obsessiv næsepukning, kaldet rhinotillexomani, betragtes som en obsessiv-kompulsiv lidelse (OCD). Personer, der er ramt af rhinotillexomani, kan kræve medicinsk eller psykologisk hjælp til at forhindre, at de bliver alvorligt skadede eller syge. Denne lidelse er karakteriseret ved dets syges overvældende følelser af angst og nervøsitet og tendenser til at undertrykke vrede. For at lindre disse negative følelser vælger folk med denne lidelse deres næse så meget, at skader er en almindelig forekomst. De skadede områder forhindres i at helbrede på grund af den ubarmhjertige plukning. Dette kan igen føre til infektion, som kan sprede sig til hjernen. Hvis hjernen bliver smittet, er antibiotika eller akut lægehjælp nødvendig.

Del:
Kommentarer