Hvad er årsagen til kramper i lårene?

Hvad er årsagen til kramper i lårene?

Kramper i låret er en smertefuld oplevelse forårsaget af dehydrering, stive muskler og / eller mangel på vigtige mineraler og vitaminer i kroppen. Den resulterende smerte er generelt oplevet, når en person i træning - dog kan kramper forekomme, når en person sover. For at afhjælpe smerten er det vigtigt at forbruge den nødvendige mængde vand og næringsstoffer hver dag og at strække ømme muskler før og efter træning. Desuden kan liggende på ryggen hjælpe med til midlertidigt at lindre krampe muskler.

Funktioner

Kramper i låret er normalt forårsaget af dehydrering eller mangel på vigtige mineraler i kroppen. Når kroppen er dehydreret, taber for meget vand og salt i form af sved, hvilket resulterer i en svækkende smerte. Når en krop mangler de mineraler, der er nødvendige for at udføre --- herunder kalium, magnesium og calcium --- kan kroppen ikke regulere aktivitet i nerver og muskler. Derudover kan man ikke forbruge de nødvendige otte glas vand om dagen, efterlade en muskel sultet for den hydratisering, den har brug for. Derfor er det vigtigt at forbruge den rigtige mængde mineraler og vand hver dag for at modvirke lårkrampe.

Forebyggelse

Lårkramper er forårsaget af dehydrering, så det er vigtigt at være hydreret hele tiden, og især på varme dage eller under træning. Nogle mennesker synes at drikke mindre vand før og under en træning kan hjælpe med at bekæmpe kramper; Imidlertid bør mere vand forbruges efter træning i sådanne tilfælde. Derudover kan regelmæssigt forbrugende frugter og grøntsager højt i magnesium, kalium og calcium bidrage til at forhindre fremtidig kramper. Det er også vigtigt at strække før og efter træning, ved hjælp af strækninger, der specifikt retter sig mod krampe lårmuskler.

Symptomer

En lårmuskel er kramper, når der er skarp eller svækkende smerte, mens du træner eller sover. De berørte muskler kan føle sig varme og kan føle sig anstrengt eller stiv. Ofte kræver lårkrampe en person at stoppe, hvad de laver og vente på, at smerten skal aftage. Smerten kan falde efter stretching, dyb vævsmassage eller anvendelse af varmepuder.

Midlertidig behandling

Så snart kramperne begynder, ligge fladt på ryggen med det berørte ben hævet. Hvis positionen er ubehagelig, skal du sætte din fod mod væggen til støtte. Hvis krampen er på bagsiden af ​​benet, hæve og rette det berørte ben, hvile benet mod en væg eller et træ, hvis du ikke kan holde din balance. Bøj knæet langsomt for at slippe af med kramperne i låret. Hvis krampen er i forbenets forside, bøj ​​knæet, så knæet kommer tættere på brystet. Massér lårmusklen med fingrene. Forlæng benet og massér det berørte område dybt, indtil kramperne går væk. Bliver hydreret og tager lange, varme brusere eller bade kan også hjælpe. For yderligere komfort kan Epsom-salte tilsættes til badvand for at øge muskelafslapningen.

Langsigtet løsning

Ud over at forbruge mindst otte glas vand om dagen, er det vigtigt at forbruge fødevarer med rigeligt magnesium, kalium og calcium, som forhindrer lårkrampe. Ifølge USA's Department of Agriculture er bløddyr, hvide fisk, avocado, bananer og gulerodssaft alle gode kilder til kalium. Byg, artiskokker, sorte bønner, hvedemel og mandler er fremragende kilder til magnesium. Mælk, ost, yoghurt og is er fremragende kilder til calcium. Hvis din kramper forekommer hyppigere eller kramperne føler sig mere alvorlige, skal du tale med din læge, da disse kan være tegn på underliggende tilstande, herunder trombose, embolier og fibromyalgi.

Del:
Kommentarer