Hvad er årsagen til et lavt blodtryk og højt blodtryk?

Hvad er årsagen til et lavt blodtryk og højt blodtryk?

En lav puls og højt blodtryk er ikke ofte til stede sammen. Generelt, når man har en lav puls, leds det af et lavt blodtryk, og et højt blodtryk ledsages af en normal eller højere end normal puls. Der er nogle få tilfælde, hvor en lav puls kan ledsages af et højt blodtryk.

Definition

En lav puls på mindre end 60 slag pr. Minut betegnes som bradykardi. En høj puls på mere end 100 slag pr. Minut kaldes takykardi. Normalt blodtryk er defineret som et systolisk tryk i området fra 90 til 140 mmHg (millimeter kviksølv) og et diastolisk tryk i området fra 60 til 90 mmHg. Blodtrykket læses som det systoliske tryk over det diastoliske tryk.

Myokardieinfarkt

Et myokardieinfarkt, mere almindeligt kendt som et hjerteanfald, er et tilfælde, hvor en patient kunne præsentere med en lav puls og et højt blodtryk. Dette ses normalt hos en patient, der allerede lider af forhøjet blodtryk (højt blodtryk), før det faktiske hjerteinfarkt finder sted. Afhængigt af hvilken koronararterie der er påvirket, kan patienten opleve et lavt puls men højt blodtryk i hele hændelsen.

Sick Sinus Syndrome

Syk sinus syndrom opstår, når der er sket en form for skade på den synoatriske knude, der regulerer hjerteets elektriske aktivitet. Med sykt sinus syndrom kan hjertet være enten bradykardisk eller takykardisk eller kan volley frem og tilbage mellem de to. Hvis en person allerede lider af forhøjet blodtryk, når sykt sinus syndrom begynder, er chancerne det enkelte vil præsentere med lavt puls og højt blodtryk.

Atrieflimren

Atrialfibrillering opstår ofte, når der er et problem med AV (atriel ventrikulær knudepunkt), som regulerer sammentrækningen af ​​hjertet. Atrieflimren forårsager ofte atriet at ryste før slag, hvilket nedsætter hjertefrekvensen, eller det kan spasme, hvilket får hjertefrekvensen til at stige. Hvis en patient lider af både hypertension og atrieflimren, kan patienten have højt blodtryk og lav puls.

Medicin

Visse medikamenter, som f.eks. Beta-blokkere, som sænker hjerteslaget, kan medføre, at en patient præsenterer med lav puls og højt blodtryk (selvom de fleste af disse lægemidler også kan medføre et fald i blodtrykket). Hvis en person har essentiel hypertension, vil en form for tilstanden, hvor der ikke er nogen kendt årsag, identificeres, vil betablokkere sandsynligvis ikke nedsætte blodtrykket.

Del:
Kommentarer