Hvad er årsagen til et forstørret hjerte?

Hvad er årsagen til et forstørret hjerte?

Kardiomegali eller forstørret hjerte er et symptom på en anden tilstand. Ifølge Mayo Clinic henviser udtrykket kardiomegali til det, som din læge kan se på en røntgenstråle, før en fuldstændig diagnose er lavet på den nøjagtige årsag til dit udvidede hjerte. Der er forskellige årsager, der kan tilskrives udviklingen af ​​et udvidet hjerte.

Blodtryk / sygdom

Dit hjerte kan blive forstørret på grund af højt blodtryk. Når du har højt blodtryk, skal dit hjerte arbejde overarbejde for at få blodet til at cirkulere til dine organer. Hvis du udvikler sygdomme i dine hjerteventiler, kan dit hjerte forstørres. Sygdomme forårsaget af medfødte hjertefejl, infektioner, behandlinger for kræft og bindevæv kan også føre til et forstørret hjerte.

Anæmi

Når du har anæmi, er dine røde blodlegemer ude af stand til at transportere ilt til dit væv. Hvis du ikke behandler anæmi, kan du udvikle et uregelmæssigt hjerteslag. Som følge heraf skal dit hjerte overkompensere for manglen på ilt. Ifølge Mayo Clinic, i sjældne tilfælde kan dit hjerte blive forstørret på grund af manglende behandling over længere tid.

Kardiomyopati og arytmi

Kardiomyopati opstår, når dit hjerte bliver fortykket og hårdt. Som sygdommen skrider frem, arbejder dit hjerte hårdere for at bevæge blod, hvilket vil få det til at forstørre. Arytmi opstår, når dit hjerte ikke er i stand til at pumpe blod effektivt. Som et resultat kan hjertet blive forstørret.

Andre årsager

Pulmonal hypertension er en tilstand, hvor dit hjerte skal arbejde overarbejde for at pumpe blod mellem dit hjerte og lungerne. Tilstanden kan medføre, at højre side af dit hjerte bliver større. Skjoldbruskkirtler, såsom hypothyroidisme og hypertyreose, kan gøre hjertet større. Hemokromatose forårsager overdreven jern til at opbygge i din hjertemuskel, hvilket får din venstre ventrikel til at blive stor. Amyloidose får abnormale proteiner til at strømme i dit blod. Som et resultat kan proteinerne blive indlagt i dit hjerte, hvilket får hjertet til at fungere unormalt og blive stort.

Komplikationer

Ifølge Mayo Clinic er en af ​​de alvorligste komplikationer, der følger af et forstørret hjerte, når din venstre ventrikel bliver forstørret. En forstørret venstre ventrikel kan føre til hjertesvigt, hvorved dit hjerte mister evnen til at pumpe blod effektivt. Andre komplikationer kan føre til blodpropper, hjertemord og hjertestop eller pludselig død.

Del:
Kommentarer