Hvad er årsagen til alvorlige hovedpine på højre side?

Hvad er årsagen til alvorlige hovedpine på højre side?

Hovedpine er en smerte (mild eller svær) eller ubehag i hovedet, hovedbunden eller halsen. Alvorlige former for hovedpine er for det meste sjældne. Mennesker, der lider af hyppige hovedpine kan gøre livsstilsændringer, lære at slappe af og tage medicin. En alvorlig hovedpine på højre side af hovedet kaldes migræne.

Hvad er en migrænehovedpine?

Migræne hovedpine er svær i naturen og er normalt ledsaget af synet eller kvalme. Sværhedsgraden af ​​smerten er normalt bankende, poundende eller pulserende. Det begynder normalt på højre side af hovedet og vil sandsynligvis sprede sig til venstre. Dette kan ledsages af andre symptomer og kan øges i intensitet, mens du går rundt.

Årsager

De mest almindelige former for hovedpine kan skyldes stramme, kontraherede muskler i skuldre, nakke, hovedbund og kæbe. Disse kaldes spændingshovedpine, og de er normalt forårsaget af stress, depression eller angst. De opstår også på grund af overarbejde, manglende søvn og sult. Hovedpine kan også udløses af fødevarer, såsom chokolade, ost og koffein.

Andre typer af hovedpine

Der er to andre typer af hovedpine: klynge hovedpine og sinus hovedpine. Klyngens hovedpine forekommer med skarpe, ekstreme smerter, der forekommer flere gange dagligt i flere måneder, så stopper smerten i samme tidsrum.

Forebyggelse / Solution

Der er flere ting, der kan gøres for at reducere hovedpine. Nogle af disse får nok søvn, spiser sunde, træner regelmæssigt, holder ordentlig kropsholdning, holder op med at ryge og lærer at slappe af.

Behandlinger

Hvis hovedpine ser ud til at være migræne, skal du besøge din læge for yderligere evaluering. I mellemtiden skal du tage medicinsk behandling for at lette smerten.

Del:
Kommentarer