Hvad er Apical Scarring?

Hvad er Apical Scarring?

Hvis du for nylig har haft kirurgi eller været skadet, kan du se et mærke på din hud, efter at såret har helet. Dette mærke kaldes en apisk ar og er almindelig efter et sår har repareret sig selv. Apikale ar kan findes efter fjernelse af en tand, et snit på huden eller endda i beskadigede organer som hjerte og lunger. Mens apisk ardannelse er ret almindelig, er det vigtigt at kende de risici, der er forbundet med bestemte typer.

Fungere

Apikale ar er en måde, som den menneskelige krop forsøger at helbrede. Funktionen af ​​apisk ardannelse er at erstatte beskadiget væv i og på kroppen. Apikal ardannelse kan erstatte syge områder af de indre organer og beskadiget hud. Ar får kroppen til at helbrede for at fortsætte organets grundlæggende funktion uden afbrydelse.

Identifikation

Afhængig af sårets størrelse kan apikalskrævelse være let eller vanskeligt at identificere. De er normalt identificeret af tæt, hærdet væv. Det er for det meste bindevæv, der danner i stedet for det beskadigede område. Hvis du for nylig har haft en skade, kan du identificere apisk ardannelse ved hjælp af det lysere tykkere væv, der erstatter det. Da det ikke har så meget blodgennemstrømning, kan apikale ar forhindre muskelbevægelse og forårsage dårlig cirkulation.

typer

Apikale ar kan findes overalt på kroppen, hvor vævet er beskadiget. Konstruktion af apikale ar er dem der forårsager stramning af et indre organ eller område med blodgennemstrømning. Hypertrofiske apikale ar er smittet.

Risici

Selvom apikale ar er et fælles helbredende middel i kroppen, kan de lejlighedsvis udvise risici. Store ar på muskelvæv kan forhindre bevægelse og korrekt elasticitet. For eksempel, hvis du har arvæv fra en skulderoperation, kan du have problemer med rotation. Apikal ardannelse på organer som hjerte eller lunger kan forårsage en sammenblanding, som får dig til at miste en vital funktion af orgelet. Nogle ar kan blive maligne, forårsage smerte og kræver fjernelse gennem kirurgi.

Løsninger

Intern apisk ardannelse fjernes gennem kirurgiske procedurer. Kirurger har særlige procedurer for fjernelse af ar på hjertet, lungerne og andre indre organer. Stor apisk ardannelse på huden kan fjernes og dækkes gennem plastikkirurgi. Mindre ar på huden kan undertiden blive dækket op eller fjernet gennem ikke-invasive metoder som laserfjernelse, kemiske peeling og microdermabrasion.

Del:
Kommentarer