Hvad er Adventure Sport?

Hvad er Adventure Sport?

Eventyr sport, eller ekstreme sportsaktiviteter, give en deltager en børste med døden og en følelse af både frygt og fornøjelse. Eventyrsporter spænder fra ekstreme vandsport som dybhavsdykning, para-gliding, jet ski racing til landaktiviteter som snavs cykel racing og bungee jumping. Luftrelaterede sportsgrene som faldskærmsudspring og hængevirksomhed giver en anden verdenskrig effekt i deltageren - ubundet til jorden eller havet, den frie faldende følelse er vanedannende og fredelig for nogle og forfærdelig overfor andre.

Betingelser

Ekstremsport (også kaldet actionsport eller eventyrsport) er sport med hastighed, højde, fare, et højt fysisk anstrengelse, højt specialiseret gear eller spektakulære stunts.

Statistik

Ifølge United States Parachute Association (USPA), fra 2005 er der 34.000 medlemmer af sportsforeningen alene i USA. Skydivers deltager i andre eventyrsporter. Ti procent af USPA-medlemmerne deltager også i sne skiløb, ni procent er SCUBA dykkere, seks procent motorcykel og 5,6 procent engagere sig i en anden slags flyvende aktivitet som frit fald eller svæveflyvning.

Spændingen-Seekers

En thrill-søgende er en person, der nyder en eventyr sport til adrenalinhastigheden hver farlig aktivitet giver dem. Hver sport producerer en børste med døden, der skaber, i deltageren, en spænding af spænding.

I 2009 gennemførte Vanderbilt University psykologen David Zald en undersøgelse, der forbinder spændingsøkende adfærd med forskelle i specifikke regioner af dopamin i hjernen. Dopamin er en neurotransmitter dannet i hjernen, der er afgørende for et sundt centralnervesystem, der påvirker følelse, opfattelse og bevægelse.

Som Zald rapporterede i Journal of Neuroscience, har lavspændingssøgere "bremser", der begrænser deres ønske om glædefremkaldende dopaminkemikalier. Høje spændingssøgere har dog få bremser, der gør det muligt for dem at kræve og belønne sig selv med naturlige nydelsespumpende kemikalier.

Industri

Eventyret sport, eller ekstrem sport, industrien blomstrer. Ifølge Britannica's feature rapport om eventyr sport, ekstremsport - herunder skydiving, klatring, bungee jumping, faldskærmsudspring og snavs cykel racing - bede deltagerne om at tackle hastighed, fare og fysisk dygtighed til at udføre sporten.

Sikkerhedsprocedurer

Ekstreme sportsaktiviteter, der drives af et firma, kræver en deltager til at gennemgå uddannelse eller at lære på stedet træning om, hvordan man udfører den farlige sportslige opgave. Rock klatrere, for eksempel, modtage professionel instruktion om hvilke sten at sigte på hvad man skal gøre i tilfælde af en nødsituation. De er rutinemæssigt fastgjort i en sele med en professionel rock-klatrer, eller en erfaren klatrer, forankring dem og coaching fra rock base. Klatreren lærer også, hvilke stenstier der er novice og som er vanskeligere.

Del:
Kommentarer