Hvad en hvid blodtal pĂĄ 12000 midler

Hvad en hvid blodtal pĂĄ 12000 midler

Opdagelsen om, at en person har forhøjet antal hvide blodlegemer, kommer næsten aldrig som en overraskelse, da testning af sådanne normalt skyldes anden sygdom. De fleste forbinder en høj tælle med kroppen kæmper for en infektion, og det er generelt sandt, men der er mange andre grunde til, at celleantalet skal hæves.

Hvad er hvide blodceller?

Også kaldet leukocytter, hvide blodlegemer forsvare mod sygdom og bekæmpe alvorlig infektion i kroppen. Disse celler findes i hele kroppen, både i blodet og i lymfesystemet. Antallet eller tællingen af ​​cellerne i blodet er en god indikator for forekomsten af ​​sygdom.

Hvad er Normal?

Generelt betragtes 4.500 til 10.000 hvide blodlegemer / ml i det normale område. De øges i antal, når sygdom eller infektion er til stede ved omgivende udenlandske organismer i et forsøg på at ødelægge dem. Hvide blodlegemer kan fordobles i løbet af få timer.

Cell Count Over 12,000

Flere sygdomme er forbundet med hvide celle tæller på over 12.000, såsom leukæmi og æggestokkræft, men en alvorlig tilstand kaldet sepsis skiller sig ud som en af ​​de mere genkendelige tilstande.

Sepsis er en tilstand, når hele kroppen er i en inflammatorisk tilstand. Nogle kalder denne "blodforgiftning", men det betegnes mere korrekt som septikæmi-tilstedeværelse af patogene organismer i blodstrømmen.

Andre mulige indikatorer

Bortset fra sepsis kan et antal hvide celle over 12.000 være en indikator for stress, høfeber, sthma eller cancer.

Medicin

Visse mediciner, der er foreskrevet til behandling af andre tilstande, kan være årsagen til forhøjede antal hvide celle. Capastat sulfat anvendes til behandling af patienter med nyreinsufficiens. Alpho Proetinase Inhibitor er ordineret for at forhindre nedbrydning af væv i lungerne. Prolastin er taget til behandling af blodet.

Forhøjet antal hvide blodlegemer kan betyde en række ting, nogle alvorlige. Kun en blodprøve kan bestemme dit nøjagtige antal, og din læge kan forklare betydningen og behandlingen for normalt høje resultater.

Del:
Kommentarer